Foto: Reuters/Scanpix
Degvielas uzpildes stacijās (DUS) "Lukoil" būs iespējams norēķināties ar virtuālo valūtu "Bitcoin", liecina Apvienotajā Karalistē bāzētā "Bitcoin" pakalpojumu sniedzēja "SpectroCoin" publicētā informācija.

Kā teikts mājaslapā publicētajā paziņojumā, "SpectroCoin" integrējis mobilo maksājumu sistēmu "WoraPay" tīklu "Android", "iOS" un "Windows Phone" mobilajos makos, kas turpmāk ļaus norēķināties ar "Bitcoin" daudzos Baltijas valstu uzņēmumos, tostarp "Lukoil".

Kā norādīja "WoraPay" līdzdibinātājs Vaids Adomausks, šāda iespēja tiks nodrošināta, bet pašlaik, nesaskaņojot ar "Lukoil", plašāki komentāri netiks sniegti, norādot, ka "SpectroCoin" pārstāvji pasteigušies ar publiska paziņojuma veikšanu.

Tikmēr "Lukoil" Tirdzniecības un reklāmas nodaļas pārstāvis Kaspars Tupiņš apstiprina, ka iespēja norēķināties DUS ar "Bitcoin" drīzumā tiks nodrošināta, bet pašlaik atrodas nobeiguma stadijā, un plašāki komentāri sekos.

Iepriekš "SpectroCoin" pieminētās "Čili picas" valdes locekle Ilona Mika norāda, ka "WoraPay" sistēmu lietojuši neilgu laiku, bet līdz ar kases aparātu sistēmas maiņu pakalpojums vairs netiek piedāvāts, līdz ar to norēķināties ar "Bitcoin" picērijās nav iespējams, un tuvākajā laikā "Čili pica" šādu iespēju ieviest neplāno.

Kā ziņots, "WoraPay" ir pērn Latvijas tirgū ienākusi mobilo maksājumu sistēma finanšu institūcijām un mobilajiem naudasmakiem, kas ļauj veikt maksājumus par precēm un pakalpojumiem, noskenējot QR kodu. Šobrīd "WoraPay" risinājums darbojas vairāk nekā 150 vietās.

Tikmēr Latvijas Banka nerekomendē nekādus ieguldījumus vai transakcijas ar "Bitcoin", norādot, ka, pērkot vai mainot "Bitcoin", patērētājs var saskarties ar vairākiem riskiem. Pastāv risks zaudēt naudu "Bitcoin" maiņas procesā, jo maiņas platformu darbība netiek regulēta, "Bitcoin" vērtība var strauji mainīties vai pat zust, jo tā nav piesaistīta nevienas valsts oficiālajai valūtai, patērētājus, kas izmanto "Bitcoin" norēķiniem par precēm un pakalpojumiem, neaizsargā Eiropas Savienības tiesību aktos paredzētās tiesības atgūt līdzekļus, kas norakstīti neautorizētu darījumu rezultātā, no "digitāla maka" nozagtus "Bitcoin" gandrīz nav iespējams atgūt.

"SpectroCoin" ir Apvienotajā Karalistē bāzēts virtuālās valūtas "Bitcoin" pakalpojumu sniedzējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!