Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Neatkarīgajam aktīvu pārvaldītājam piederošais fonds "East Capital Baltic Property Fund III" par 10,6 miljoniem eiro iegādājies industriālo parku "P5", informēja uzņēmumā.

"P5" loģistikas komplekss ir divu multifunkcionālu nomas ēku komplekss ar kopējo platību 13 800 kvadrātmetri. "P5" atrodas Mārupē - starp Rīgas starptautisko lidostu un tirdzniecības centru "Spice". Loģistikas centram ir tieša pieeja arī Rīgas pilsētas transporta koridoram, kā arī valsts nozīmes ceļiem.

Jau pašlaik komplekss ir pilnībā iznomāts. Tā lielākie nomnieki ir ekspressūtījumu kompānija "Venipak Latvija", loģistikas uzņēmums "Ace Logistics Latvia" un iepakojuma uzņēmums "Trypet".

"P5" kompleksa pārdevējs ir tā attīstītājs - Latvijas būvniecības uzņēmums "Piche", kas jau ilgstoši specializējas industriālu projektu attīstīšanā.

Darījumu finansē AS "SEB banka", to konsultēja divi pircēja piesaistīti konsultanti - advokātu birojs "Vilgerts" un "KPMG". Savukārt īpašuma pārdevēju pārstāvēja starptautiskais nekustamo īpašumu konsultants "Colliers International" un advokātu birojs "Fort".

"East Capital Baltic Property Fund III" ir nekustamā īpašumu fonds, ko 2015.gada augustā izveidoja kompānija "East Capital". Tas investē augstas kvalitātes nekustamajos komercīpašumos ar jau pastāvīgiem un uzticamiem nomniekiem izdevīgās atrašanās vietās - Tallinā, Rīgā un Viļņā. Fonda pašu kapitāls ir 100 miljoni eiro, un tas galvenokārt domāts institucionālajiem investoriem. Pašlaik fonds investējis trijos īpašumos Tallinā un tās pieguļošajā teritorijā.

"East Capital Real Estate" ir daļa no "East Capital Group", kas pārvalda trīs fondus ar kopējo iznomājamo platību 370 000 kvadrātmetri, vairāk nekā 24 īpašumiem un kopējo aktīvu vērtību virs 375 miljoniem eiro.

"East Capital" ir neatkarīgs aktīvu pārvaldītājs, kas specializējies jaunu un progresīvu tirgu apgūšanā. Tas dibināts 1997. gadā Zviedrijā ar birojiem Dubaijā, Honkongā, Luksemburgā, Maskavā, Oslo, Stokholmā un Tallinā. Kompānija pārvalda publiskos un privātos aktīvu fondus, nekustamo īpašumu fondus un atsevišķus fondus ar kopējo vērtību virs 3,3 miljardiem eiro plašam starptautiskam klientu lokam, tai skaitā vadošajām institūcijām un to uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!