Foto: flickr.com/missfitzphotos
Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" pēc darbinieka nāves novērsis nepilnības darba tehniskajā aprīkojuma uzturēšanā, atzina uzņēmuma pārstāve Dace Jansone.

"Eco Baltia vide" ir saņēmusi Valsts darba inspekcijas (VDI) slēdzienu par nelaimes gadījumu darbavietā, kas notika šī gada 11.martā, Stopiņu novadā "Eco Baltia vide" teritorijā, kā rezultātā gāja bojā darbinieks.

VDI norāda, ka nelaimes gadījums ir noticis darba aizsardzības instrukcijas prasību neievērošanas dēļ un ir norādīts arī uz nepilnībām darba tehniskajā aprīkojuma uzturēšanā.

Jansone norādīja, ka "Eco Baltia vide" pēc VDI slēdziena ir novērsusi konstatētās nepilnības, kā arī veikusi papildu drošības pasākumus, lai novērstu jebkādus potenciālos riskus.

Ņemot vērā, ka darbinieks ir bijis apdrošināts, VDI izmeklēšanas rezultāti tiks nodoti apdrošināšanas kompānijai, kas izvērtēs apdrošināšanas atlīdzības piešķiršanu bojāgājušā tuviniekiem.

"Eco Baltia vide" turpina uzturēt kontaktu ar bojāgājušā ģimeni, un pēc VDI slēdziena saņemšanas uzņēmuma pārstāvji ir sazinājušies ar bojāgājušā ģimeni, lai vienotos par tikšanos klātienē.

SIA "Eco Baltia vide", kas līdz 2013. gada 27. martam darbojās ar nosaukumu SIA "Jūrmalas ATU", dibināta 1996. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 203 470 eiro. Uzņēmums pieder SIA "Eco Baltia grupa".

"Eco Baltia vide" apkalpo vairāk nekā 25 000 klientu visā Latvijā, sākot no Kolkas līdz Ādažiem.

Uzņēmums pērn nopelnīja 342 571 eiro, bet 2014. gadā cieta zaudējumus 187 486 eiro apmērā. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 7,41 miljons eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 7,2 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!