Foto: Publicitātes foto

Starptautisko autobusu līniju uzņēmums "Ecolines" ir pirmie Baltijā, kas no Vācijas autobusu ražotāja "Setra" iegādājās divstāvu autobusus - kopumā iegādāti deviņi autobusi par aptuveni četriem miljoniem eiro.

Kā norādīja "Ecolines" valdes priekšsēdis Andris Podgornijs, viena autobusa cena ir 402 000 eiro. Šodien tika prezentēti pieci autobusi, jo pārējie jau nodoti pasažieru rīcībā.

Gan ražotāja, gan autobusa kompānijas pārstāvji atzina, ka galvenais mērķis ir bijis pasažieriem piedāvāt mūsdienām atbilstošus komfortablus autobusus, kuri ļautu "Ecolines" veiksmīgi konkurēt pasažieru pārvadājumu biznesā.

Šo darījumu atbalstījusi "Swedbank", kuras pārstāvis Reinis Rubenis norādīja, ka "Ecolines" ir bankas nozīmīgs klients, kurš pierādījis, ka arī krīzes periodā ir iespējama izaugsme. Tā kā ceļotāji mazāk izmantojot lidsabiedrību pakalpojumus, "Ecolines" ir izvēlējies šajā laika periodā palielināt pārvadāto pasažieru apjomus.

"Setra" pārstāvis Eduards Piotrovskis-Volšteins uzsvēra, ka kompānija ir pagodināta papildināt "Ecolines" autobusu parku, un tā divstāvu autobusus jau ražojot vairāk nekā 30 gadus. Viņš uzsvēra, ka liela uzmanība tiek pievērsta autobusu drošībai, tāpat kompānijas konstruktoru birojā daudz tiekot domāts par pasažieru ērtībām. Arī sēdekļus šī iemesla dēļ kompānija ražojot pati.

"Setra" ģenerālpārstāvniecības Baltijā vadītājs Māris Gailis savukārt norādīja, ka ar šo autobusu iegādi darbs nav beidzies, jo kompānija apņēmusies sniegt servisa pakalpojumus autobusiem ne tikai garantijas laikā.

Kā ziņots, jaunie "Setra" autobusi nodrošinās autobusu satiksmi uz Vāciju, Franciju, Beļģiju, Čehiju un citām valstīm.

Ar "Swedbank" finansējuma palīdzību iegādātie deviņi transportlīdzekļi ir visjaunākie "Setras" divstāvu autobusu modeļi. Tajos ir vismodernākās drošības un pasažieru ērtības sistēmas, piemēram, šoferim palīdzēs noguruma brīdinājuma sistēma, distances uzturēšanas sistēma, automātiskā bremzēšanas sistēma un daudzas citas. Savukārt par pasažieru drošību rūpēsies jauninājums autobusu būvē - automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Braucēju ērtībai būs pieejama multimediju sistēma ar iespēju noskatīties individuāli izvēlētu kinofilmu, bezvadu interneta pieeja, palielināts attālums starp krēsliem ērtākai sēdēšanai, virtuves aprīkojums ar ledusskapi un mikroviļņu krāsni un citas ērtības.

Kā ziņots, pasažieru pārvadājumus ar "Ecolines" preču zīmi nodrošina SIA "Norma-A", kas pieder Podgornijam (55,3%) un Jegoram Ribzāmenam (44,7%).

Uzņēmums starptautiskos pasažieru pārvadājumus sniedz visā Baltijā, piedāvājot maršrutu tīklu uz pilsētām Baltijā, Eiropā, kā arī Krievijā un bijušajās NVS valstīs. "Ecolines" pērn pārvadājis vairāk nekā 1,4 miljonus pasažieru. Starptautiskajos reisos apkalpoti vairāk nekā 600 000 pasažieru, bet iekšzemes - aptuveni 800 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!