Foto: LETA

Bijušais politiķis Andris Ārgalis nodibinājis jaunu uzņēmumu "Soresta", kas nodarbosies ar dažādu projektu attīstību, apstiprināja Ārgalis.

Viņš pastāstīja, ka jaundibinātajai kompānijai būs plaša profila darbība. "Uzņēmumam būs plaša profila darbība. Esmu beidzis Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju kā inženieris tehnologs pārtikas rūpniecības specialitātē, kā arī esmu darbojies vairākos uzņēmumos par pārtikas tehnologu. Nodarbošos ar dažādu projektu attīstību," klāstīja Ārgalis un piebilda, ka pagaidām uzņēmumā paredzējis darboties viens.

Bijušais politiķis uzsvēra, ka "Soresta" plāno nodarboties arī ar dārzkopību, dārza iekārtošanu un dizainu, minot, ka dārzkopība ir viņa vaļasprieks.

Jau pašlaik Ārgalis strādājot pie vairākiem projektiem, taču sīkāk par tiem viņš stāstīt nevēlējās.

Uzņēmumu reģistra informācija liecina, ka šonedēļ dibinātās "Soresta" pamatkapitāls ir 2000 latu un tās vienīgais valdes loceklis un īpašnieks ir Ārgalis.

Politisko karjeru Ārgalis 90.gados sāka apvienībā "18.novembra savienība", kas vēlāk apvienojās ar apvienību "Tēvzemei un Brīvībai" (TB). Pēc tam Ārgalis darbojās TB un Latvijas Nacionāli konservatīvās partijas (LNNK) izveidotajā apvienībā TB/LNNK, no kuras saraksta 1997.gadā tika ievēlēts Rīgas domē. Savukārt 2000.gadā Ārgalis tika iecelts par Rīgas mēru ‒ šajā amatā viņš gan pavadīja nedaudz vairāk par gadu.

2002.gadā jau no Tautas partijas saraksta Ārgalis tika ievēlēts Saeimā, kur darbojās trīs gadus, līdz 2005.gadā atkal tika ievēlēts Rīgas domē un kļuva par tās priekšsēdētāja vietnieku un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju. Savukārt 2009.gada pašvaldību vēlēšanās Ārgalis Rīgas domē netika atkārtoti ievēlēts. Ārgalis balotējās arī 10.Saeimas vēlēšanās no apvienības "Par labu Latviju" saraksta, taču parlamentā neiekļuva. No Tautas partijas Ārgalis izstājās 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!