Foto: LETA

Nekustamo īpašumu uzņēmums "Ektornet" veiksmīgi noslēdzis vairāku miljonu eiro vērtu projekta "Panorama Plaza" pārdošanas darījumu, kas ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu nozarē Latvijā pēdējo četru gadu laikā, portālu "Delfi" informēja "Ektornet" komunikācijas konsultante Krista Roziņa.

Noslēgtais darījums kopumā ietver 120 dzīvokļus, autostāvvietas, pagaidām vēl nepabeigto trešo torni, kā arī zemes gabalu ar gatavu projektu ceturtajam tornim. Plānots, ka būvniecības darbi trešajam tornim tiks atsākti, tāpat arī uzsākta ceturtā torņa celtniecība,

Īpašuma pircējs un darījuma summa netiek atklāta. "Ektornet" īpašumā joprojām paliek "Panorama Plaza" kompleksa tirdzniecības un darījumu centrs, kura telpas tiek piedāvātas nomāšanai.

"Esam gandarīti par veiksmīgi noslēgto darījumu un jaunā investora vēlmi turpināt šo projektu atbilstoši tā sākotnējai iecerei, uzceļot arī abus atlikušos torņus. Līdz šim daudz darba esam ieguldījuši projekta dokumentācijas sagatavošanā, lai jaunajam īpašniekam atvieglotu celtniecības darbu uzsākšanu," uzsver "Ektornet" valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

"Līdz šim "Ektornet" piedāvāja projektā esošos gatavos dzīvokļus gan iegādāties, gan arī izīrēt. Tāpēc noslēgtais darījums nozīmē to, ka investora īpašumā nonāks ne tikai nepārdotie dzīvokļi, bet arī dzīvokļi, kas līdz šim tika izīrēti. Par plānoto īpašnieka maiņu visus īrniekus esam iepriekš informējuši, " norāda Andris Kovaļčuks.

"Panorama Plaza" ir dzīvojamo augstceltņu komplekss ar tirdzniecības un darījumu centra piebūvi. Sākotnēji projektā Lielirbes ielā bija paredzētas četras augstceltnes - torņi, no kuriem šobrīd pabeigti ir tikai divi.

Kompleksa "Panorama Plaza" būvniecība tika uzsākta 2005. gadā. Pēc objekta attīstītāja SIA "Latmes building" atzīšanas par maksātnespējīgu, 2011. gadā iegādājoties kompleksu publiskā izsolē par Panorama Plaza īpašnieku kļuva nekustamo īpašumu uzņēmums "Ektornet".

"Ektornet Management Latvia" ir nekustamo īpašumu uzņēmums, kuru 2009. gadā izveidoja "Swedbank Grupa". Tā pamatdarbība ir iegādāties, pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus dzīvojamās apbūves, tirdzniecības, biroja un ražošanas telpu segmentos.

"Panorama Plaza" attīstītājs SIA "Latmes Building" 2011.gadā tika atzīts par maksātnespējīgu un ēku kompleksu izsolē iegādājās "Ektornet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!