Foto: LETA

Par valsts akciju sabiedrības "Elektroniskie sakari" valdes priekšsēdētāju akcionāru sapulcē ceturtdien iecelta Vita Štelmahera, kura amatā stāsies 2.maijā, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Maija Pētermane.

VARAM valsts sekretāra vietnieks e-pārvaldes jautājumos Arnis Daugulis pauž, ka, uzaicinot Štelmaheri VAS "Elektroniskie sakari" vadībā, ir novērtēta viņas darba pieredze un vadītprasme, ko apliecina paveiktais iepriekšējās darba vietās.

"Uzņēmumam ir jākļūst atvērtākam un aktīvākam komunikācijā ar klientiem un jāspēj tos pārliecināt par savu pakalpojumu kvalitāti un to izcenojumu pamatotību. Tieši valdes priekšsēdētājas uzdevums būs uzlabot informācijas apmaiņu ar partneriem un klientiem, kā arī radīt pārliecību, ka radiofrekvenču spektra pārvaldība ir kompetentas komandas rokās," par iestādes jaunās vadītājas prioritātēm klāsta Daugulis.

Lai izvēlētos valdes priekšsēdētāju, VARAM rīkoja atklātu konkursu, taču visi augstāko vērtējumu ieguvušie pretendenti pārstāvēja elektronisko sakaru nozares uzņēmumus, kas radīja bažas par iespējamu interešu konfliktu. Ir būtiski, ka kapitālsabiedrība saglabā neitralitāti un vienlīdzīgu attieksmi pret visiem nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, tādēļ neviens no konkursa pretendentiem netika izvēlēts un tas noslēdzās bez rezultāta.

Štelmahere Rīgas Tehniskajā universitātē ir ieguvusi inženierzinātņu maģistra grādu transporta un satiksmes zinātnē, savas profesionālās karjeras laikā strādājusi Ceļu satiksmes drošības direkcijā, bijusi "Lattelecom" Biznesa pakalpojumu daļas vadītāja, SIA "Transporent" valdes priekšsēdētāja.

Daugulis akcentē kapitālsabiedrības stratēģiskos mērķus, kuru sasniegšana ir prioritāte - elektromagnētiskās saderības pakalpojumu nodrošināšana, radiofrekvenču spektra uzraudzības sistēmas attīstīšana un finanšu sabalansēšana.

VAS "Elektroniskie sakari" ir valsts akciju sabiedrība, kas plāno radiofrekvenču spektra tehnisko izmantošanu visas sabiedrības interesēs, nosaka, koordinē un reģistrē radiofrekvenču piešķīrumu. Uzņēmuma pienākumos ir arī regulāra radiomonitoringa veikšana, pieteikumu pārbaude par traucējumiem radio un televīzijas programmu uztveršanā un radiosakaru darbībā.

Iepriekšējais kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs Kaspars Gerhards amatu atstāja 2012.gada nogalē, pēc viņa apstiprināšanas SIA "LDz Cargo" valdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!