Foto: morgueFile

AS "Elko Grupa" decembrī ir noslēgusi ar jaunu finansu partneri – Krievijas AS "Promsvjazbank" kredītlīnijas līgumu, kas paredz pieejamu finansējumu 20 miljonu ASV dolāru (aptuveni desmit miljonu latu) apmērā kompānijas turpmākai attīstībai, portālu "Delfi" informēja uzņēmums.

"Elko Grupa" finanšu direktors Svens Dinsdorfs norāda, ka uzņēmumam šogad ir izdevies būtiski pārsniegt 2009. gada finansu rādītājus, gan apgrozījuma, gan arī rentabilitātes ziņā. AS "Elko Grupa" ir iemantojusi arī papildu uzticību finanšu partneru vidū, par ko liecina noslēgtais finansējuma līgums.

Uzņēmums šobrīd jau sadarbojas ar AS "DnB NORD Banka", ar kuru noslēgts līgums par kredītlīniju 35 miljonu ASV dolāru (aptuveni 17,5 miljonu latu) apmērā.

"Elko" jaunā sadarbība ar "Promsvjazbank" apliecina iespējas diversificēt finansējuma avotus un iegūt nepieciešamos līdzekļus stabilas izaugsmes nodrošināšanai, norāda uzņēmums.

"Elko Grupa" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā un NVS. Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 80 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 6300 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. "Elko Grupa" pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam "Amber Trust" un ar "East Capital Asset Management" saistītajiem investīciju fondiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!