Foto: Publicitātes foto

Latvijas datortehnikas un elektronikas preču vairumtirgotāja AS "Elko Grupa" konsolidētais apgrozījums 2011.gadā bija 955 miljoni ASV dolāru (495 miljoni latu), kas ir par 20% vairāk nekā 2010.gadā, par neauditētajiem datiem informēja uzņēmuma finanšu direktors Svens Dinsdorfs.

Konsolidētā neto peļņa bija 13,5 miljoni ASV dolāru (septiņi miljoni latu), kas ir par 3,5 miljoniem ASV dolāru (1,8 miljoniem latu) jeb 35% vairāk nekā 2010.gadā.

Dinsdorfs aizvadīto gadu vērtē kā veiksmīgu. Uzņēmums ir izpildījis 2011.gada plānotos finanšu rādītājus gan peļņas, gan apgrozījumā ziņā.

Pēc viņa vērtējuma, veiksmīgo rezultātu pamatā ir uzņēmuma produktu klāsta paplašināšana, parakstot jaunus sadarbības līgumus ar ražotājiem, kā arī stabila pieprasījuma izaugsme pēc informācijas tehnoloģiju produktiem uzņēmuma darbības tirgos.

"Elko grupa" dibināta 1993.gadā, uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrāleiropā, Austrumeiropā un NVS valstīs.

Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 80 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 5600 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 340 cilvēku.

Uzņēmums pārstāv tādus ražotājus kā "Acer", "AMD", "Asus", "Hitachi", "Intel", "Lenovo", "Microsoft", "Samsung", "Seagate", "Sony", "Western Digital", "Hewlett-Packard".

"Elko grupa" pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam "Amber Trust" un "East Capital Asset Management" saistītajiem investīciju fondiem. "Elko grupas" konsolidētais apgrozījums 2010.gadā bija 787 miljoni ASV dolāru (390 miljoni latu), un uzņēmums pretēji zaudējumiem 2009.gadā strādājis ar desmit miljonu dolāru (piecu miljonu latu) peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!