Foto: Reuters/Scanpix

Igaunijas elektroenerģijas ražotāja "Eesti Energia" meitasuzņēmuma Latvijā SIA "Enefit" apgrozījums 2015. gadā bija 53,18 miljoni eiro, informē uzņēmumā.

2014. gadu "Enefit" noslēdza ar 53 669 330 eiro apgrozījumu.

Ja 2014. gadu uzņēmums noslēdza ar 1 907 121 eiro lieliem zaudējumiem, tad pērn "Enefit" sāka pelnīt, gadu noslēdzot ar 192 000 eiro lielu peļņu.

2015. gadā "Enefit" salīdzinājumā ar 2014. gadu paplašināja fiksētas cenas līgumu piedāvājumu Latvijā un palielināja uzņēmumiem pārdotās elektroenerģijas apjomu par 3,8% - līdz 1101,5 gigavatstundām.

Fiksēto ilgtermiņa līgumu piedāvājums kopā ar plašu "Nord Pool Spot" biržai piesaistītu produktu izvēli ļāvis ievērojami palielināt parakstīto sadarbības līgumu skaitu, gadu noslēdzot ar 1858 uzņēmumu klientu portfeli, kas ir par 16% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kopumā "Enefit" aizvadītā gada beigās pārdeva elektroenerģiju 14 000 uzskaites punktos visā Latvijā.

Aizvadītajā gadā pieejamās jaudu izsoles bija būtisks izaugsmes priekšnosacījums, norāda "Enefit" valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers.

"Izsoles apjoms 2015. gadam tika ievērojami palielināts, un tas sakārtoja jautājumu par izmaksu fiksēšanu elektroenerģijas piegādēm pār Igaunijas un Latvijas robežu un ļāva "Enefit" atjaunot plašus fiksētās cenas piedāvājumus. Šāda situācija bija labs attīstības impulss, jo fiksētās cenas piedāvājumi kombinācijā ar jau izstrādātajiem biržas cenai piesaistītajiem produktiem ļauj klientiem izvēlēties sev piemērotāko elektroenerģijas iegādes risinājumu," informēja Bethers.

Šogad aprit desmit gadi "Enefit" darbībai Latvijas tirgū, un jubilejas gadā uzņēmums plāno stabilu izaugsmi, vienlaikus turpināsies cenu kritums, ko veicinās elektroenerģijas starpsavienojumu attīstība ar vēsturiski lētāku cenu reģionu - Skandināviju.

SIA "Enefit" ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. "Enefit" mātesuzņēmums AS "Eesti Energia" ir viens no elektroenerģijas ražotājiem Baltijā. "Enefit" ir dibināts 2006.gadā, tas ir reģistrēts elektroenerģijas tirgotājs visā Latvijas teritorijā, kā arī uzņēmumam ir sadarbības līgumi ar AS "Augstsprieguma tīkls" (pārvades sistēmas operators) un AS "Sadales tīkls" (sadales sistēmas operators).

AS "Eesti Energia" ir Igaunijas valstij piederošs uzņēmums, kas pilnībā pārvalda degslānekļa ieguvi un elektroenerģijas ražošanu. Uzņēmuma darbība ietver plašu pakalpojumu spektru no degslānekļa ieguves un pārstrādes līdz pat elektroenerģijas sadalei un pārdošanai, kā arī dažādus ar elektroenerģiju saistītus papildu pakalpojumus. "Eesti Energia" darbojas Baltijas valstīs, Vācijā, Jordānijā un ASV. Papildus darbībai Igaunijā "Eesti Energia" tirgo elektroenerģiju arī Latvijas un Lietuvas atvērtajā tirgū, kur izmanto "Enefit" zīmolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!