Foto: LETA



Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome šodien pieņēma lēmumu uzlikt AS "VEF Radiotehnika RRR" soda naudu 3550 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem, savlaicīgi nepublicējot revidēto 2013.gada pārskatu Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā un nesniedzot FKTK pieprasīto informāciju noteiktajos termiņos.

"VEF Radiotehnika RRR" akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū - biržas "NASDAQ OMX Riga" Baltijas Otrajā sarakstā, tādējādi tai jāievēro Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības informācijas atklāšanā un revidētā gada pārskata publicēšanā. "VEF Radiotehnika RRR" revidēto 2013.gada pārskatu nav iesniegusi līdz šā gada 30.aprīlim, proti, četru mēnešu laikā pēc pārskata perioda beigām, tādējādi neievērojot likumā noteikto gada pārskata iesniegšanas termiņu, kā arī nenodrošinot FKTK ar nepieciešamo informāciju.

Par finanšu instrumentu tirgu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem - šajā gadījumā par FITL 56. panta piektās daļas un 4.1 panta otrās daļas prasību nepildīšanu - FKTK ir tiesīga izteikt brīdinājumu vai uzlikt soda naudu līdz 14 200 eiro. Ņemot vērā konkrētos faktiskos apstākļus, tiesiskos apsvērumus un izvērtējot soda samērīgumu un atbilstību situācijai, uzņēmumam "VEF Radiotehnika RRR" par minētajiem likuma pārkāpumiem ir piemērota soda nauda 3550 eiro apmērā, informē FKTK.

FKTK informācija par šāda lēmuma pieņemšanu ir jāpublisko, lai informētu sabiedrību un citus finanšu instrumentu tirgus dalībniekus, ka par Finanšu instrumentu tirgus likuma prasību, kas saistītas ar FKTK pieprasītās informācijas iesniegšanu un gada pārskata publicēšanu, neievērošanu tiek piemērotas likumā paredzētās sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!