Foto: AFI

Bijušais Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" prezidents un līdzīpašnieks Bertolts Fliks kļuvis par Frankfurtē bāzētās čarterreisu aviokompānijas "XL Airways Germany" vadītāju, liecina paziņojums vācu uzņēmuma mājaslapā.

Aviācijai veltītais portāls "Air Transport World" vēsta, ka Fliks jaunajā amatā nācis pēc tam, kad līdzšinējais kompānijas vadītājs Martins Grefenhāgens lūdzis viņu no amata atbrīvot.

"XL Airways Germany" pieder piecas "Boeing 737" un "Boeing 800" lidmašīnas, kompānijā strādā gandrīz 160 darbinieki. Tās tīkls ir mērķēts uz Eiropas tūrisma kompānijām un lidmašīnu iznomāšanu.

Fliks no 2002.gada līdz pagājušā gada oktobrim bija "airBaltic" valdes priekšsēdētājs, bet kopš 1.novembra šos pienākumus pilda Martins Gauss. Amatu Fliks pameta, jo to paredzēja akcionāru vienošanās.

Fliks pastarpināti caur kompāniju "Baltijas Aviācijas Sistēmas" (BAS) bija arī "airBaltic" privātais akcionārs, bet pēdējā laikā viņa vārds locīts saistībā ar SIA "Veriko", kas bija pieprasījusi BAS maksātnespēju, ko tiesa gan noraidīja. Laikraksts "Dienas Bizness" rakstīja, ka "Veriko" netieši pieder Flikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!