Foto: Publicitātes foto

Piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" paplašinājis saldējumu klāstu ar 10 jauniem produktiem, portālu "Delfi" informēja "Food Union" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Mežgaile.

Saldējumu klāstu papildinās trīs saldējumi "Ekselence", pieci unikāli biezpiena sieriņa saldējumi "Kārums", kā arī pa vienam zīmola "Pols" un "Klasika" saldējumiem.

Kopējās investīcijas, kuras uzņēmums ieguldījis jauno produktu izstrādē un palaišanā tirgū, ir ap 190 tūkstošiem eiro.

"Food Union" saldējumu zīmolu vadītāja Sandra Usačeva min, ka saldējuma jomā ik gadu ienāk jaunas tendences. "Šogad īpašu uzsvaru liekam uz klasisku garšu jaunām interpretācijām un ne tik ierastām formām un tekstūrām," viņa skaidro.

Saldējuma "Ekselence" klāstu šosezon papildinās vaniļas plombīra saldējums uz kociņa, kas pārklāts ar piena šokolādes vai mandeļu-piena šokolādes glazūru, kā arī "Rīgas Melnā Balzāma" upeņu saldējums lielajā vafeļu konusā. Kopumā zīmola "Ekselence" klāstā ir 22 dažādu veidu saldējumi.

Biezpiena saldējums "Kārums" pieejams kopumā piecos veidos – ir vaniļas biezpiena saldējums uz kociņa šokolādes vai karameļu glazūrās, divu veidu biezpiena saldējums lielajos ģimenes (750 ml) iepakojumos ar vaniļas garšu un aveņu mērci, kā arī multipakā.

Šokolādes plombīra saldējums "Pols" ar tumšās šokolādes gabaliņiem savukārt būs pieejams mājas cukura vafeļu glāzītē, bet ar zīmolu "Klasika" izveidots karameļu saldējums vafeļu konusā ar karameļu mērci, pārklāts ar karameļu-riekstu glazūru.

"Food Union" grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Rīgas piensaimnieks", lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā "Premia", lielāko saldējuma ražotāju Dānijā "Premier Is", saldējuma ražotāju Norvēģijā "Isbjørn Is", saldējuma ražotāju Rumānijā "Alpin57Lux" un saldējuma ražotāju Baltkrievijā "Ingman Ice Cream".

"Food Union" grupas kopējais apgrozījums 2016. gadā sasniedza 247 miljonus eiro, bet EBITDA – 31,5 miljonus eiro. Grupā kopumā tiek nodarbināti vairāk nekā 2500 darbinieku, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieku strādā uzņēmumos Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!