Foto: Publicitātes attēli

Latvijas piena pārstrādes uzņēmums un "Food Union" parakstījis vienošanos par Rumānijas otra lielākā saldējuma ražotāja "Alpin57Lux" iegādi, portālu "Delfi" informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Mežgaile.

Tādējādi Latvijas lielākais piena pārstrādes uzņēmums paplašīnās savu darbību Centrālajā un Austrumeiropā. Šobrīd "Food Union" grupā ietilpst septiņi uzņēmumi – "Rīgas piena kombināts", "Rīgas piensaimnieks" un "Valmieras piens" Latvijā, "Premia" Igaunijā, "Premier Is" Dānijā, "Isbjørn Is" Norvēģijā un tagad arī "Alpin57Lux" Rumānijā.

"Mani patīkami pārsteidz modernās tehnoloģijas un infrastruktūra, kā arī produktu portfelis, kāds kā augsta līmeņa Rumānijas saldējuma ražotājam ir "Alpin57Lux" rīcībā. Tas ir labi pārvaldīts bizness, ko vada spēcīga ģimene un profesionāļu komanda, kuru kaisle ir saldējums un konditoreja. Tas manī rada vislielāko cieņu pret viņu pašreizējo un nākotnes apņemšanos turpmāk attīstīt "Alpin57Lux" "Food Union" uzņēmumu grupā. Mūsu pieredze piena pārstrādes un saldējumu biznesā, kā arī reģionālā pozicionēšana palīdzēs nodrošināt turpmāku "Alpin57Lux" labklājību," pārliecināts "Food Union" dibinātājs un īpašnieks Andrejs Beshmeļņickis.

"Alpin57Lux" ražotne atrodas Sebešā. Uzņēmuma izpilddirektors un mazākuma akcionārs Joans Istrate skaidro, ka 1993. kompānija tika izveidota no nulles. "Šobrīd mēs dienā saražojam vairāk nekā 80 tonnas saldējuma, mums pieder konditorejas nodaļa ar "Romcherie" zīmolu un "Maestro Alpin" saldētie dārzeņi," viņš stāsta.

Rumānijas uzņēmumā strādā vairāk nekā 450 cilvēku. Arī turpmāk vadītājs tajā būs Istrate,

"Alpin57Lux" produktu portfelī arī ietilpst konditorejas un maizes izstrādājumi. Kompānijai ir savs loģistikas tīkls. Pērn tā apgrozījums sasniedza 18 miljonus eiro.

"Pašreizējie īpašnieki, Istratu ģimene, turpinās pārvaldīt "Alpin57Lux" biznesu Rumānijā. Rumānija ir liels, nekonsolidēts tirgus, tāpēc viens no "Alpin57Lux" galvenajiem mērķiem būs izmantot Rumānijas tirgus iespējas ar maksimālu potenciālu – palielināt saldējuma patēriņu, kas šobrīd ir tikai divi litri gadā jeb trīs reizes mazāk nekā vidēji Eiropā," papildina "Rīgas piena kombināta" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!