Foto: Publicitātes foto

Alūksnē trešdien atklāta uzņēmuma "Alūksnes putnu ferma" jaunā rūpnīca, kuras ražošanas jaudas spēs nodrošināt līdz pat 50 miljoniem olu gadā, portālam "Delfi" pavēstīja "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Līdz ar jauno ražotni uzņēmums kļuvis par otru lielāko olu ražotāju Latvijā.

Ražotnes izveidē un biznesa attīstībā kopumā investēti vairāk nekā seši miljoni eiro, no kuriem teju 1,7 miljoni eiro ir "Altum" piešķirtais finansējums mazu un vidēju uzņēmumu izaugsmes aizdevumu programmas ietvaros, un 2,3 miljoni eiro ir Lauku atbalsta dienesta piešķirtais finansējums.

Jaunajā ražotnē nodarbināti 30 cilvēki. "Alūksnes putnu fermā" ir vairāk nekā 160 tūkstoši putnu, kas spēj nodrošināt gandrīz miljonu olu nedēļā, norāda Eglīte.

"Alūksnes putnu fermas" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs klāsta, ka uzņēmums spējis "faktiski no start-up uzņēmuma attīstīties līdz konkurētspējīgam otrajam lielākajam olu ražotājam Latvijā".

"Ir apsveicama ikvienas jaunas saimniecības, uzņēmuma vai rūpnīcas dibināšana Latvijā, jo sevišķi gadījumos, kad tas notiek lauku reģionos," piebilst zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

SIA "Alūksnes putnu ferma" ir otrais lielākais olu ražotājs Latvijā, kas pusi no savas saražotās produkcijas eksportē uz Igauniju, Vāciju, Franciju, Nīderlandi, Lielbritāniju un citām Eiropas Savienības valstīm.

"Altum" īstenotā MVU izaugsmes programma piedāvā aizdevumus investīcijām un apgrozāmiem līdzekļiem līdz pat 3,85 miljoniem eiro samazinātām nodrošinājuma prasībām. Termiņš investīciju aizdevumiem ir 2-15 gadi, savukārt apgrozāmo līdzekļu aizdevumiem tie ir 2-5 gadi.

Pērn "Altum" valsts atbalsta programmu ietvaros uzņēmējiem piešķīrusi 131,5 miljonus eiro, kas ir par 11,4% vairāk nekā gadu iepriekš. Kopumā pagājušajā gadā ar garantijām, aizdevumiem un ieguldījumiem atbalstīts 4461 projekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!