Foto: Publicitātes attēli
Ventspilī izvietotajā konditorejas fabrikā "Pobeda" ir pabeigta pilnībā automatizētas šokolādes ražošanas līnijas uzstādīšana, lai jau nākamā gada februārī uzsāktu šokolādes ražošanu. Pirmajā gadā plānots saražot vairāk nekā 10 tūkstošus tonnu šokolādes tāfelīšu, no kurām vairāk nekā 70% tiks eksportētas uz Eiropas Savienības dalībvalstīm, ASV, Dienvidameriku un Tuvajiem Austrumiem, portālu "Delfi" informēja rūpnīcā.

Šobrīd Krievijas konditorejas fabrikas "Pobeda" Latvijā reģistrētajā filiālē "Pobeda Confectionery" aktīvi norisinās rūpnīcas un tirdzniecības darbinieku atlase. Darbības pirmajā posmā Ventspils rūpnīcā strādās 25 cilvēki, bet Rīgā tirdzniecības jomā tiks nodarbināti vēl 10. Līdz ar ražošanas jaudas pieaugumu darbinieku skaits tiks palielināts līdz 75.

"Ventspils rūpnīcā uzstādām šobrīd pasaulē vismodernāko šokolādes ražošanas līniju. Mūsu Eiropas filiālei izvēlējāmies labāko tehniku, kas ļauj strādāt augstākajā līmenī, garantējot visaugstāko kvalitāti un produkcijas drošību," skaidro konditorejas fabrikas līdzīpašnieks un Ventspils filiāles ģenerāldirektors Andrejs Muravjovs.

"Šokolādes ražošanas nozarē tas ir netipisks gadījums, jo parasti ārvalstu filiālēs tiek uzstādītas vecāku paaudžu iekārtas, kas iepriekš kalpojušas galvenajās rūpnīcās. Ventspils ir mūsu vārti uz Latvijas, Eiropas un visas pasaules tirgu, un mēs tajā vēlamies ieiet ar visaugstākās kvalitātes produkciju un nevainojamu šokolādes garšu. Mēs esam pirmā Krievijas konditorejas fabrika, kas atklāj ražotni Eiropā, un rūpnīcas izveide Latvijā mums ir ļoti nozīmīgs solis. Mēs vienmēr visu īstenojam augstākajā līmenī," viņš turpina.

Pirmie dati par "Pobeda" šokolādes tirdzniecību Latvijā parāda, ka Latvijas iedzīvotājiem ir liela interese par zīmola produkciju. Vispopulārākā ir klasiskā melnā šokolāde "Горький 72%" (Rūgtā 72%), kā arī bezcukura šokolāde ar stēviju. Šobrīd norisinoties aktīvas sarunas ar vadošajām lielveikalu veikalu ķēdēm par "Pobeda" šokolādes izplatīšanu tajās. Sagaidāms, ka produkcija veikalu plauktos varētu nonākt līdz ar Ventspils rūpnīcas atklāšanu. Latvijas tirgū plānots gadā realizēt ap trīs tūkstošiem tonnu šokolādes jeb aptuveni 30 % no rūpnīcas gada laikā saražotās produkcijas.

2000.gadā Piemaskavas pilsētā Jegorjevskā dibinātā kompānija "Pobeda" ir viena no lielākajām konditorejas fabrikām Krievijā, kas saražo vairāk nekā 50 000 tonnu šokolādes gadā un izplata produkciju vairāk nekā 20 valstīs. Tā izvietota Maskavas pievārtē 38 000 kvadrātmetru platībā un nodarbina vairāk nekā 900 darbinieku. Savukārt SIA Pobeda Confectionery dibināta 2014. gada 1. aprīlī Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!