Foto: Publicitātes attēli

Trešdien, 18.decembrī, Rīgā, ražotnē Artilērijas ielā, “Laima” uzsākusi lata formās veidotu, jaunu cepumu izlases “Selga” ražošanu. Tā atveidos pilnu Latvijas latu kolekciju, apliecinot cieņu nacionālajai valūtai un vēloties, lai tās veidols ilgāk atmiņā visiem, kas to godā, portālu “Delfi” informēja uzņēmumā.

Tuvojoties brīdim, kad latu nomainīs eiro, "Laima" piedāvās arī īpašu gada nogales suvenīru - ēdamu pieclatnieku. Kārbiņa ar pieclatnieka banknotes attēlu būs pildīta ar klasisko tumšo "Laima Lukss" šokolādi. Šis produkts būs pieejams limitētā apjomā - saražotas 50 000 šādas šokolādes.

Šo "Selgas" "Lata cepumu" ieviešanā speciāla rotora iegādei investēti 4 400 latu, kā arī veikts īpašs, radošs tehnologu darbs, veicot formu testu un izstrādājot piemērotas mīklas recepti. Tās pamatā ir klasiskā "Selga"cepumu recepte, kas Latvijā iemīļota jau kopš 1956. gada. Galvenās sastāvdaļas ir Latvijā ražotās izejvielas - milti un olas. Rotors ir apaļš cilindrs, uz kura virsmas ir izvietotas cepumu formiņas  ar Latvijas bankas izdoto dažādo lata monētu attēliem - kopā 23 monētu attēliem. Katrā  formiņā iegravēts kāds no monētu attēliem.

"Tiem, kas skuma un nevarēja iegādāt dažas par deficītu kļuvušās lata monētas, tagad pilnu kolekciju būs iespējams iegādāt cepumu veidā un, tīkamās atmiņās kavējoties, baudīt tos ar tēju, pienu vai kafiju," ieteic uzņēmuma pārstāve Aija Ūdre.

"Diemžēl šajā kolekcijā nav iekļauta pēdējā bankas izdotā 1 lata monēta, jo rotora izgatavošana tika uzsākta pirms pēdējās 1 lata monētas laišanas apgrozībā," papildina Ūdre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!