Foto: Publicitātes foto
Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, salīdzinājumā ar 2016.gadu pieaudzis par 10%, sasniedzot 34,95 miljonus eiro, pavēstīja kompānijā.

"Forevers" pārstāvji norādīja, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem pagājušajā gadā gaļas nozarē bija izejvielu cenu kāpums - pagājušajā gadā izejvielu cenas salīdzinājumā ar 2016.gadu pieauga par 35%. Ņemot vērā šo izejvielu cenu kāpumu, "Forevers" pārskatīja arī gala produkcijas cenas.

Kompānijas valdes loceklis Andrejs Ždans atzina, ka viņa prognozes par šo gadu ir ļoti piesardzīgas. "Lai arī pārtikas ražošanas industrija visbeidzot atkopjas, manas prognozes par šo gadu ir ļoti piesardzīgas. Tirgus situācija ir ārkārtīgi mainīga, tāpēc svarīgākais ir spēt pieņemt operatīvus un elastīgus lēmumus. Vienlaikus, protams, ir gandarījums, ka ar katru gadu stabilākas tirgus pozīcijas iekaro mūsu veikalu tīkls visā Latvijā, kas apliecina pieprasījumu pēc specializētajiem veikaliem. Aug arī viena pirkuma vidējā summa. Tomēr mani bažīgu dara valsts kopējā ekonomiskā attīstība, kas iezīmē nepietiekamu investīciju ieplūšanu. Ja strādājošie uzņēmēji neieguldīs līdzekļus savā attīstībā un valsts nepiesaistīs jaunus investorus, varam iestigt strupceļā, kas nesola tālāku izaugsmi un iedzīvotāju labklājības celšanos," viņš sacīja.

Ždans norādīja, ka Latvijā konkurenci ir saasinājusi arī demogrāfiskā situācija - iedzīvotāju skaita samazināšanās palielina cīņu par katru pircēju, kā arī situāciju joprojām negatīvi ietekmē Āfrikas cūku mēris, samazinot jau tā nepietiekamo vietējās cūkgaļas piedāvājuma apmēru.

Jau vēstīts, ka "Forevers" 2016.gadā strādāja ar 31,686 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 4,6% un sasniedza 1,5 miljonus eiro.

"Forevers" reģistrēts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. "Forevers" ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. "Forevera" vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Ždans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!