Foto: LETA

Izdevniecības "Dienas žurnāli" direktore un galvenā redaktore Inga Gorbunova vienojusies ar īpašniekiem par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu, apliecināja Gorbunova.

Kā iemeslu Gorbunova min būtiski atšķirīgu skatījumu uz izdevniecības turpmāko darbību. Tomēr "šķiršanās process" esot bijis korekts, bez savstarpējām pretenzijām.

Viņa uzsver, ka 2015. gadu SIA "Izdevniecība "Dienas žurnāli"" aizvadījusi radoši un finansiāli veiksmīgi un "gada pārskats, neraugoties uz sarežģīto tirgus situāciju, izskatīsies ievērojami labāk nekā 2014.gadā". Arī šis gads izdevniecībai esot sācies veiksmīgi - ar abonentu skaita pieaugumu.

"Ir gandarījums par paveikto un to, ka mūsu lasītāji novērtējuši mūsu izdevumus un to kvalitāti. Aizeju no izdevniecības ar prieku par paveikto un patīkamu satraukumu, kuru rada jauna profesionālas izaugsmes posma sākums. Ir pilnīgi saprotams, ka akcionāriem var būt savs skatījums uz lietām un, lai to realizētu, viņiem nepieciešami vadītāji, kuri gatavi to realizēt," norāda Gorbunova, kura izdevniecību vadīja astoņarpus gadus.

Gorbunova uzsver, ka "Dienas žurnālos" strādā ļoti profesionāli cilvēki, un ir pārliecināta, ka viņi savu darbu nevar veikt citādi, kā vien atbilstoši izdevniecības deklarētajām pamatvērtībām - satura un dizaina kvalitāte, sniegtās informācijas uzticamība un vārda brīvība.

Izdevniecības līdzīpašnieks Jānis Maršāns nedēļas sākumā gaidāmās pārmaiņas raksturoja kā struktūras sakārtošanu un nelielu reorganizāciju.

Uzņēmumā jau mēnesi nestrādā arī finanšu direktors un direktores vietnieks komercjautājumos Ivars Priede.

Kā ziņots, pērn novembrī AS "Diena" informēja par tai piederošo uzņēmumu SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība "Dienas žurnāli"", SIA "Izdevniecība Dienas bizness" un SIA "RPD", kas nodarbojas ar izdevējdarbību, pārdošanu.

SIA "Dienas Bizness" un SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli" iegādājās divi koncerna ilggadējie padomes locekļi Maršāns un Jānis Svārpstons. Abus uzņēmumus iegādājies Maršānam un Svārpstonam vienādās daļās piederošā SIA "SM Investīcijas". Darījums noslēdzās pērnā gada 17.novembrī. Darījuma summa netiek atklāta.

"Dienas žurnāli" izdod tādus žurnālus kā "Ilustrētā Junioriem", "Ilustrētā Pasaules Vēsture", "Una", "Dari Pats" u.c.

SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli" apgrozījums 2014.gadā bija 3,340 miljoni eiro, bet zaudējumi sasniedza 212 030 eiro. Pērn uzņēmums strādājis ar minimāliem zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!