Foto: LETA

Zāļu ražotājs "Grindeks" bijušā Šķirotavas cietuma teritorijā nākotnē plāno izveidot inovāciju centru, pastāstīja "Grindeks" Komunikācijas departamenta vadītāja Laila Kļaviņa.

Jaunais inovāciju centrs atradīsies teritorijā Krustpils ielā 63, Rīgā, ko uzņēmums iegādājās VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) jūlijā rīkotajā izsolē par 886 500 eiro.

Kļaviņa informēja, ka nākotnē iecerētajā inovāciju centrā atradīsies jaunas ražotnes, kurām nepieciešamas specifiskas vajadzības. Tostarp inovācijas centrā būs izveidotas laboratorijas un mūsdienīgs loģistikas punkts.

Kļaviņa papildināja, ka konkrētus plānus pāragri atklāt, taču tuvākajā laikā uzņēmums izstrādās detalizētu plānu inovāciju centra izveidei, teritorijas revitalizācijas plānu un nepieciešamo investīciju aprēķinus. Par inovācijas centra izveides plāniem uzņēmuma pārstāvji informēs tuvākajā laikā.

Kļaviņa norādīja, ka Krustpils iela 63 ir tuvu esošajai "Grindeks" teritorijai, kas atrodas Krustpils ielā 53. Zāļu ražotājam ir nepieciešamas lielākas ražošanas jaudas, tāpēc tas piedalījies VNĪ rīkotajā izsolē.

Kā ziņots, jūlijā VNĪ rīkotajā izsolē par 886 500 eiro nosolīja bijušo Šķirotavas cietumu. Izsolīts tika 92 584 kvadrātmetru liels zemesgabals un uz tā esošās 22 būves. Būvju platība ir sākot no pieciem līdz 5456 kvadrātmetriem.

Šķirotavas cietums tika slēgts 2014. gada 1. novembrī. Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) toreiz skaidroja, ka ieslodzīto skaits ir ievērojami samazinājies un "tas ļauj inventarizēt gan sadzīves apstākļus visos Latvijas cietumos, gan arī sakārtot ieslodzīto kategoriju izvietošanu atbilstoši likumdošanai". Tādēļ Latvijā uzturēt pustukšu cietumu nebūtu saimnieciski un ekonomiski pareizi.

IeVP toreiz bija aprēķinājusi, ka ar Šķirotavas cietuma slēgšanu tiks ietaupīti 234 765 eiro gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!