Foto: LETA

Latvijas farmācijas kompānija AS "Grindeks" noslēgusi Slovākijas kompānijas "HBM Pharma s.r.o." iegādes darījumu, liecina "Grindeks" paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Iegādes darījums no Kiprā reģistrētās kompānijas "Dashdirect Limited" par kopējo summu 18,2 miljonu eiro apmērā pabeigts 21.jūnijā.

Uzņēmuma "HBM Pharma s.r.o." pamatdarbība ir medicīnisko preparātu ražošana, un "Grindeks" ar to ir noslēgusi ilgtermiņa līgumu par zāļu ražošanu injekciju formā.

Tādējādi "Grindeks" koncernā ietilpst četri meitasuzņēmumi - AS "Tallinas farmaceitiskā rūpnīca", AS "Kalceks", SIA "Namu apsaimniekošanas projekti" un "HBM Pharma" s.r.o.".

Vēstīts, ka "Grindeks" konsolidētais apgrozījums pērn bija 132,411 miljons eiro, kas ir par 25,7% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt tā peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 9,968 miljoni eiro. Savukārt paša mātes uzņēmuma apgrozījums pērn bija 91,736 miljoni eiro, kas ir par 28,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet tā peļņa pieauga 2,8 reizes, sasniedzot 11,504 miljonus eiro.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Pērn uzņēmuma produkcija eksportēta uz 77 valstīm un veidoja 92,5% no kopējā apgrozījuma. Nozīmīgākie "Grindeks" tirgi ir Eiropas Savienības valstis, Krievija un pārējās NVS valstis, ASV, Kanāda, Japāna un Vjetnama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!