Foto: LETA
Bezalkoholisko dzērienu ražotājs "Gutta" pērn strādāja ar 2,08 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pērn samazinājās 2,8 reizes un bija 147,8 tūkstoši eiro, liecina datu bāzē "Lursoft" publiskotais uzņēmuma gada pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma ražošanas ieņēmumi pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2013.gadu, samazinājās par 7,5% un bija 2,1 miljonu eiro apmērā.

Tāpat uzņēmuma vadība atzīmēja, ka "Gutta" pērn saražoja 36,8 miljonus litru "Gutta" zīmola produkcijas. "Gutta" zīmola ietvaros, uzņēmums gāzēto dzērienu segmentā ieviesa divus jaunus produktus - limonādes "Lemy" un "Funny"

Tāpat pagājušajā gadā par nozīmīgu notikumu "Gutta" vadība atzīmē eiro. "Pāreja uz eiro notika veiksmīgi. Eiro ieviešana ir būtiski atvieglojusi biznesa un tirdzniecības darījumu veikšanu ar partneriem citās Eiropas valstīs, kā ari samazinājusi valūtas konvertācijas un pārrobežu maksājumu izmaksas," norāda uzņēmuma vadība.

2015.gadā kompānijas galvenie mērķi ir turpināt ražošanas efektivitātes uzlabošanas pasākumus, kā arī attīstīt ražoto produktu kvalitāti, stiprinot "Gutta" zīmolu. "Produktu augstas kvalitātes nodrošināšana un darba ražīguma kāpināšana ir viens no svarīgākajiem nosacījumiem sabiedrības konkurētspējas paaugstināšanai," norāda kompānijas vadība, piebilstot, ka sabiedrība arī nākošgad turpinās regulāri vērtēt resursu izmantošanas efektivitāti, kā arī darbinieku ražīgumu un inovāciju potenciālu.

Šā gada 11.martā noslēdzās norvēģu koncerna "Orkla" un kompānijas "NP Foods" apvienošanās darījums, kā ietvaros "Orkla" iegādājās "NP Foods" grupas uzņēmumus - "Laima", "Gutta", "NP Foods", "Staburadze", "Staburadze konditoreja", "Saldumu tirdzniecība", "NP Logistics", "Margiris" un "Detente".

2013.gadā "Gutta" strādāja ar 2,274 miljonu eiro apgrozījumu un 414,7 tūkstošu eiro peļņu.

"Gutta" ir dibināta 1994.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 7,153 miljoni eiro (10,178 miljoni eiro). Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "Nordic Partners Food Limited" ("NP Foods"), kas pieder kompānijai "Orkla", liecina informācija datubāzē "Lursoft".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!