Foto: DELFI

Pieredzējušais latviešu hokeja aizsargs Rodrigo Laviņš nupat saņēmis diplomu tālmācības programmā "Lauksaimniecības pamati", plānojot tuvākajā nākotnē pievērsties aktīvai saimniekošanai laukos, audzējot gaļas liellopus vai aitas, liecina ieraksts Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) izdevumā "Lauku lapa".

Laviņš atzinis, ka patlaban, spēlējot hokeja kluba "Kurbads" komandā un piedaloties Latvijas virslīgas sacensībās, viņam radies vairāk brīva laika, līdz ar to ir iespēja pievērsties citām interesēm.

"Lauksaimniecība mani interesējusi vienmēr, taču, kamēr aktīvi spēlēju hokeju,

nevarēju tai atvēlēt laiku. Patiesībā bija doma stāties Latvijas Lauksaimniecības universitātē, bet izbraukāt no Rīgas uz Jelgavu un vienlaikus spēlēt hokeju nebija iespējams. Kad uzzināju, ka pastāv tālmācības iespēja, nolēmu pieteikties," atzina hokejists.

Viņš arī norāda, ka no sievas vecvecākiem mantotajā lauku īpašumā Salas pagastā savulaik turēti lopi un ir plānots attīstīt šo nozari, lai lauki nestāv tukši.

"Tas nebūtu peļņas avots, bet iespēja sakārtot lauku vidi un justies Latvijas zemei piederīgam. Līdz šim neesmu pats saimniekojis, bet iecere ar strādnieku piesaisti varētu būt gaļas liellopu vai aitu audzēšana," norādījis Laviņš.

LLKC programma "Lauksaimniecības pamati" ietver pamatzināšanas lauksaimniecības politikā, augkopībā, lopkopībā, ražošanas plāna izstrādē, darba aizsardzībā, grāmatvedības un uzņēmējdarbības pamatos, kā arī mežsaimniecībā un videi draudzīgā saimniekošanā. Nokārtojot programmas noslēguma eksāmenu, klausītāji saņem Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas apliecību lauksaimniecības pamatos, kas ļauj saimniekot gudrāk un dod lielākas iespējas pretendēt uz dažādiem atbalsta pasākumiem.

Saskaņā ar LETA arhīvu 39 gadus vecais Laviņš iepriekš pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", bet aizvadītajā sezonā vienības rindās spēlēja vien epizodiski. Pēc sezonas viņš neizslēdza iespēju, ka varētu pievērsties trenera darbam.

Laviņš "Dinamo" komandā spēlēja kopš 2008.gada, kopumā piedaloties 240 mačos. Tajos viņš iekrāja deviņus vārtu guvumus, 23 rezultatīvas piespēles un pozitīvu lietderības koeficientu +6. Karjeras laikā latvietis spēlējis arī Ziemeļamerikā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā un Krievijā.

Laviņš šajā pavasarī Minskā piedalījās savā 14.pasaules čempionātā. Tāpat viņa rēķinā arī trīs olimpiskās spēles. Kopumā izlasē Laviņš nospēlējis 230 spēles, kuru laikā guvis 17 vārtus un veicis 40 rezultatīvas piespēles. Pieredzējušais aizsargs ir visvairāk valstsvienībā spēles aizvadījušais hokejists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!