Foto: morgueFile
Fonda ”Homburg Eastern Europe Fund” meitas uzņēmums SIA „Homburg Zolitude” ir noslēdzis līgumu ar AS “Eesti Krediidipank” Latvijas filiāli par 4,7 miljonu eiro (3,3 miljonu latu) finansējuma saņemšanu daudzdzīvokļu ēkas būvniecībai Rīgā, Zolitūdē, Priedaines ielā 20, portālu “Delfi” informēja “Eesti Krediidipank” Latvijas filiālē.

Daudzdzīvokļu ēkas būvniecība ir 2010.gadā sāktā projekta otrā kārta. Projekta pirmajā kārtā tika uzbūvēts 5000 kvadrātmetrus plašs tirdzniecības centrs un 4500 kvadrātmetru liela pazemes autostāvvieta. Būvniecības ģenerāluzņēmējs abās projekta kārtās ir viena no vadošajām būvfirmām Latvijā SIA "RE&RE".

Projekta otrajā kārtā plānots uzbūvēt 12 stāvu dzīvojamo ēku, kurā būs 131 dzīvoklis. Dzīvokļi būs platībā no 40 līdz 95 kvadrātmetriem. Dzīvokļi tiks piedāvāti ar pilnu apdari un pazemes autostāvvietu. Iedzīvotāju ērtībām tiks izbūvēts jumta dārzs, kā arī bērnu rotaļu laukums.

"Eesti Krediidipank" Latvijas filiāles vadītāja Ieva Rācenāja norāda, ka uzņēmums ir gandarīts sākt sadarbību ar „Homburg Group". Šis ir savā ziņā unikāls projekts, kas nodrošina iedzīvotājiem mūsdienīgu un sakārtotu vidi un maksimāli ērtu pieeju tirdzniecības centram ikdienā nepieciešamo preču iegādei. "Mēs pozitīvi vērtējam nekustamā īpašuma tirgus attīstības tendences Latvijā, un, protams, finansējuma piešķiršanas lēmums tika balstīts uz partnera stabilitāti un ilglaicīgo pieredzi," atzīmē Rācenāja.

"RE&RE" valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš piebilst, ka „tā ir stabilu, uzticamu partneru sinerģija - investors, banka, arhitekti un būvnieki. Tas šo projektu nodrošina ar teicamu kvalitāti". Un viņš cer, ka šāda veida investīcijas Latvijā turpināsies un nekustamā īpašuma tirgus un būvniecības nozare uzplauks.

„Homburg Eastern Europe Fund" fonds plāno investēt nekustamā īpašuma attīstības projektos Baltijā vēl 60 miljonus eiro (42,17 miljonus latu). Projektus vada „Homburg Group" - starptautiska nekustamo īpašumu attīstītāju, investīciju un pārvaldības grupa, kas Baltijas valstīs jau ir attīstījusi un pārvalda 250 miljonus eiro (175,7 miljonus latu) vērtu nekustamo īpašumu portfeli.

AS "Eesti Krediidipank" Latvijas filiāle darbojas Latvijas tirgū kopš 2011.gada marta. AS "Eesti Krediidipank" ir viena no vecākajām Igaunijas komercbankām. Banka piedāvā plašu bankas pakalpojumu klāstu gan fiziskām personām, gan uzņēmumiem 11 pilsētās Igaunijā un Latvijā.

SIA "RE&RE" ir viena no vadošajām būvniecības un restaurācijas kompānijām Latvijā, dibināta 1993.gadā. Tā ir veikusi neskaitāmu apjomīgu komerciālu, sabiedrisku un industriālu objektu jaunbūves un restaurācijas darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!