Foto: Publicitātes foto
Veikalu tīkla "Iki" attīstībai Latvijā 2012. gadā plānots dubultot investīciju apjomu, ieguldot aptuveni trīs miljonus latu jaunu veikalu atvēršanā un esošo veikalu efektivitātes paaugstināšanā, informē tīkla īpašniece SIA "Palink".

Uzņēmuma rīkotājdirektore Dace Zundure informē, ka plānots atvērt jaunus IKI veikalus, bet jau gada pirmajā pusē vairāk nekā 15 "Cento" veikali visā Latvijā tiks pārveidoti par "Iki" zīmola veikaliem. Taču šajos veikalos tiks saglabāts līdzšinējais "Cento" produktu sortiments ar tam atbilstošo cenu līmeni, informē uzņēmums.

Vērtējot 2011.gadu mazumtirdzniecībā, SIA "Palink" novērojumi liecina, ka to var dalīt divos posmos - gada sākums, kas atnāca ar patērētāju optimisma un arī mazumtirdzniecības kopējā apjoma palielināšanos, taču, tuvojoties gada nogalei, samazinājās gan viens, gan otrs. "Pašreizējā situācija rāda, ka patērētāju noskaņojumā atgriezusies piesardzība un būtisku daļu pirkuma groza sastāda akcijas produkti," komentē "Iki" mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis.

Aizejošo gadu uzņēmuma vadība vērtē kā izaicinājumu pilnu, tomēr pozitīvu. "SIA "Palink" šis gads bijis veiksmīgs, uzņēmumam ir izdevies nostabilizēt savu pozīciju tirgū, kā arī palielināt gan apgrozījumu, gan pircēju skaitu," norāda Zundure.

Uzņēmums prognozēt, ka šā gada apgrozījums būs lielāks nekā 2010. gadā, kad tas bija 73 miljoni latu. Apgrozījuma pieaugums veidojies, gan pateicoties jaunu veikalu atvēršanai un sortimenta uzlabošanai, gan spējai pircējiem nodrošināt arvien izdevīgākus cenu piedāvājumus, uzskata "Palink".

SIA "Palink" ir mazumtirdzniecības uzņēmums, kas Latvijā pārstāv divas veikalu ķēdes – "Iki" un "Cento". Šobrīd Rīgā un visos Latvijas reģionos darbojas 34 "Iki" un 21 "Cento" veikali, kas nodrošina 1300 darba vietas.

Kopš 2008. gada SIA "Palink" lielākais akcionārs ir Vācijas, Beļģijas, Francijas, Itālijas un Šveices tirgotāju savienība "Coopernic" – otra lielākā pārtikas produktu mazumtirdzniecības organizācija Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!