Foto: Publicitātes foto
2017. gada nogalē mainījies alkoholisko dzērienu ražotāja un tirgotāja SIA "Amber Beverage Group" īpašnieks, un jaunais uzņēmuma dalībnieks ieķīlājis visas tam piederošās "Amber Beverage Group" kapitāla daļas, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

2017. gada 29. decembrī komercreģistrā ierakstītas izmaiņas, saskaņā ar kurām par "Amber Bevarage Group" vienīgo īpašnieku kļuvusi Luksemburgā reģistrētā kompānija "Amber Bevarage Group Holding S.a.r.l". Iepriekš visas SIA "Amber Beverage Group" kapitāla daļas piederēja Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "S.P.I. Regional Business Unit B.V.".

Savukārt pagājušajā nedēļā, 3. janvārī reģistrētas divas komercķīlas, ar kurām ieķīlātas "Amber Beverage Group Holding S.a.r.l" piederošās 104 536 523 "Amber Beverage Group" kapitāla daļas.

Abu komercķīlu devējs ir "Amber Beverage Group Holding S.a.r.l", bet parādnieks alkoholisko dzērienu ražotājs un tirgotājs. Ķīlas reģistrētas par labu AS "Luminor Bank".

Vienas komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 28,210 miljoni eiro, un tā nodrošina saistības, kas izriet no overdrafta un garantiju un kredīta vēstuļu līnijas līguma. Bet otras komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 16,588 miljoni eiro, un tā nodrošina saistības, kas izriet no aizdevuma līguma.

"Amber Beverage Group" tika izveidota 2014. gadā, lai apvienotu starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas "SPI Group" uzņēmumus Baltijas valstīs.

"Amber Beverage Group" pieder vairākums alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu ražotāja AS "Latvijas balzams" akciju. Uzņēmums arī ir vienīgais īpašnieks alkoholisko dzērienu vairumtirgotājos SIA "Amber Distribution Latvia" un UAB "Bennet Distributors", mazumtirgotājā SIA "Bravo" un aktīvu pārvaldītājā "Amber IP Brands S.a.r.l.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!