Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā ierosināta SIA "Sapņu fabrika" maksātnespējas procesa lieta, liecina informācija Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Kā informēja tiesā, lieta ir ierosināta 11.jūlijā, savukārt sēde, kurā vērtēs uzņēmuma maksātnespēju, nozīmēta uz 24.jūliju. Ar pieteikumu tiesā vērsās Valsts ieņēmumu dienests.

Pagaidām maksātnespējas procesa administratora kandidāts ir Uldis Bērziņš.

Jau ziņots, ka Latgales priekšpilsētas tiesa pērn izbeidza "Sapņu fabrikas" tiesiskās aizsardzības procesu. Kā toreiz paskaidroja "Sapņu fabrikas" pārstāve Kristīne Neimane, tiesiskās aizsardzības plāna saskaņošanas termiņš bija beidzies un plāns netika saskaņots.

Savukārt Rīgas apgabaltiesa pērn novembrī pilnībā noraidīja "Sapņu fabrikas" prasību pret Finanšu ministriju (FM) un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" par nomas līgumu, ar kuru uzņēmumam iznomāts zemesgabals Rīgā, Lāčplēša ielā.

"Sapņu fabrikas" līdzīpašnieks Dainis Vītols iepriekš sacīja, ka starp "Sapņu fabriku" un FM notika mierizlīguma sarunas un Rīgas būvvaldei toreiz bija iesniegts priekšlikums zemes strīda risinājumam. "Tiesas sēdē gan mēs, gan FM pārstāvis lūdza tiesu atlikt, kamēr nebūs saņemta atbilde par zemesgabala sadalīšanas iespējām mierizlīguma ietvaros, taču trešā iesaistītā puse - zemesgabala nomnieks SIA "Ade" - kategoriski atteicās pieņemt jebkādus mierizlīgumus, tāpēc tiesa nolēma skatīt lietu pēc būtības," sacīja Vītols.

Viņš piebilda, ka "Ades" īpašniece Agita Grasmane ir iesniegusi pieteikumu šī zemesgabala privatizācijai par sertifikātiem, tāpēc arī nepiekrīt mierizlīgumam. "FM bija gatava mierizlīgumam, un tiesa varēja lietas izskatīšanu atlikt, taču tā nenotika," sacīja Vītols.

Kā ziņots, prasībā "Sapņu fabrika" lūgusi atzīt apstrīdēto 2000.gada 28.novembrī noslēgto līgumu par spēkā neesošu kopā ar visiem pielikumiem un grozījumiem no tā noslēgšanas dienas. Tāpat lūgts atzīt "Sapņu fabrikas" īpašuma tiesības uz zemes gabalu, kas atrodas Rīgā, Lāčplēša ielā, ar nenorādītu numuru. 2010.gada 1.decembrī Rīgas apgabaltiesa konstatēja, ka "Sapņu fabrikai" šajā lietā nav prasījuma tiesību, un izbeidza 2009.gadā sākto tiesvedību. Tomēr uzņēmums iesniedza blakussūdzību Augstākajā tiesā (AT), kas 2011.gada 17.martā atcēla lēmumu par tiesvedības izbeigšanu.

Prasības nodrošināšanai jau iepriekš lūgts ierakstīt Rīgas pilsētas Zemesgrāmatu nodaļas nodalījumā atsavināšanas aizlieguma atzīmi uz ēku (būvi), ko veido ekspozīciju zāle ar nepabeigtu būvniecību - jaunbūve. Tāpat lūgts aizliegt "Ade" nodot nepabeigtu būvi - jaunbūvi - ekspluatācijā, ierakstot attiecīgu aizliegumu nodalījumā, un lūgts nodrošināt prasību, nosakot aizliegumu apgrūtināt jaunbūvi ar lietu tiesībām, aizliedzot veikt jebkādus ierakstus nodalījumā.

Tikmēr pērn 30.oktobrī tika pārdots "Sapņu fabrikai" piederošais nekustamais īpašums Lāčplēša ielā 101.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!