Foto: Shutterstock
Viens no vadošajiem kanālu izplatītājiem Baltijā "Wide Media" sācis sadarbību ar starptautisko mediju koncernu "Viasat World". Līdz ar to no maija sākuma "Wide Media" ieguvis ekskluzīvas tiesības Baltijas valstīs izplatīt visus "Viasat World" kanālus, portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāve Antra Savleviča.

"Wide Media" un "Viasat World" līgums paredz, ka turpmāk "Wide Media" pieder visas tiesības uz "Viasat World" kanālu izplatīšanu. "Viasat World" piedāvātajā pakā ietilpst populārzinātniskie kanāli "Viasat Nature", "Viasat History", "Viasat Explore", filmu kanāli "TV1000", "TV1000 Action", "TV1000 Russian Kino", "TV1000 Comedy", mūzikas kanāli "Trace Urban", "Trace Tropical" un izklaides kanāls "Trace Sport Stars".

"Wide Media" ir starptautisku TV kanālu izplatītājs Latvijā, Igaunijā un Lietuvā. Kopš 2005.gada uzņēmums reģionā izplata vairāk nekā 30 kanālu. Pašlaik uzņēmuma portfeli veido tādi kanāli kā "Sony Channel", "Sony Turbo", "Setanta Sports", "Kidzone TV", "Filmzone", "Filmzone+", "Motors TV".

"Delfi" atgādina, ka mediju grupa "MTG" 2015. gadā pārdeva savu Krievijas un starptautisko maksas televīzijas biznesu Krievijā, to vidū "Viasat Nature", "Viasat History", "Viasat Explore", "TV1000", "TV1000 Action", "TV1000 Russian Kino" TV kanālus. Šis darījums bija jāīsteno, lai izpildītu Krievijas jauno Masu mediju likumu, kas stājās spēkā šī gada sākumā.

Tikmēr "Viasat" sabiedrisko attiecību vadītāja Līna Kārkliņa skaidro, ka jaunie īpašnieki "MTG World Limited", kas šī gada maijā veica Krievijā darbojošā uzņēmuma nosaukuma maiņu uz "Viasat World", pēc saviem ieskatiem drīkst izplatīt augstāk minētos kanālus un piedāvāt tos TV operatoriem.

""Viasat" joprojām pieder ekskluzīvas tiesības pārdot minētos kanālus, sagrupējot tos pakās: "Viasat filmu paka", "Viasat sporta paka". "Viasat" joprojām turpina piederēt un skatītājiem joprojām būs iespēja skatīties populāro sporta kanālu "Viasat Sport Baltic" un filmu kanālu "TV1000 Premium", kas piedāvā filmu pirmizrādes," sacīja Kārkliņa.

"Šis darījums nekādā gadījumā neietekmē "Viasat" kanālu skatītājus," sola MTG pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!