Foto: Publicitātes foto

Veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operators SIA "Palink" ieķīlājis visus savus nekustamos īpašumus Lietuvas mātesuzņēmumam "UAB Palink", informēja uzņēmuma ģenerāldirektors Marsels Harasti.

Ķīla reģistrēta 28.martā par 26,074 miljoniem latu, un to devis SIA "Palink" valdes loceklis Darjus Malakausks.

Harasti uzsver, ka "UAB Palink" kā vienīgais SIA "Palink" akcionārs un lielākais kreditors nākamajā gadā plāno Latvijas tirgū veikt vērienīgas investīcijas.

"Šogad vien gatavojamies savu veikalu darbībā Latvijā ieguldīt trīs miljonus latu, un turpmāko piecu gadu laikā "UAB Palink" plāno Latvijā un Lietuvā investēt kopumā 122 miljonus latu. Tas, ka uzņēmuma lielākais kreditors izmanto likumā paredzētās iespējas, lai nodrošinātu savu ieguldījumu drošību, ir pavisam ierasta un normāla biznesa prakse," sacīja Harasti.

Savukārt "Palink" maksātnespējas lietā figurējošās SIA "Landekss" darbinieku aizstāvošās Apvienotās daudznozaru arodbiedrības pārstāvis Jānis Kuzins pauž neizpratni, kāpēc manta ieķīlāta ar nosacījumu, ka ķīlas devējam ir tiesības uz visu mantu, pārņemot to bez izsoles.

Viņš aicina atbildīgās institūcijas un maksātnespējas administratoru rūpīgi sekot līdzi šim procesam, jo uzņēmuma kreditori tiekot atstāti bez nodrošinājuma.

"Faktiski "Palink" var pasludināt pats sev maksātnespēju, bet visi īpašumi bez izsoles nonāks māteskompānijā - respektīvi, nav nekādu draudu, ka maksātnespējas procesā tos varētu pārdot par labu citiem kreditoriem. Šī rīcība parāda "Palink" patieso seju un patiesos nolūkus - viņu interesēs, iespējams, nav segt parādus kreditoriem," uzskata Kuzins.

Harasti gan norāda, ka Kuzina aktivitātes, izplatot "Palink" nomelnojušus paziņojumus tieši patlaban, esot zīmīgi, jo rīt, 9.maijā, Kurzemes rajona tiesā paredzēta atkārtota "Palink" maksātnespējas lietas skatīšana.

Kā ziņots, Augstākās tiesas Senāts 7.martā nolēma atcelt pret "Palink" pasludināto maksātnespējas procesu un nodeva jaunai izskatīšanai tai pašā tiesā.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa "Palink" maksātnespējas lietu janvāra sākumā ierosināja pēc privātpersonas Sergeja Guščina pieteikuma. Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

Pērn "Palink" strādājis ar 105,6 miljonu eiro (73,92 miljonu latu) apgrozījumu salīdzinājumā ar 104,8 miljonu eiro (73,36 miljonu latu) apgrozījumu 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!