Foto: LETA

No trešdienas valdes priekšsēdētājas amatu AS "Aldaris" atstājusi Ināra Šure, kura alus ražotāju vadīja kopš 2006.gada pavasara, liecina "Lursoft" dati.

Uzņēmuma valdē darbu turpina Ģirts Vildavs un Tomass Kure Jakobsens, kurš šā gada februārī kļuva par alus darītavas izpilddirektoru.

"Aldara" pārstāve Laura Krastiņa portālam "Delfi" sacīja, ka patlaban var atklāt vien to, ka Šures tālākās karjeras attīstība ir saistīta ar darbu "Aldara" īpašniekā - "Carlsberg" grupā.

Arī to, kas varētu vadīt "Aldari" pēc Šures, pagaidām nevar atklāt, teica Krastiņa, nosakot, ka "lieli pārsteigumi nav gaidāmi". Noprotams, ka uzņēmuma vadību varētu uzticēt pašreizējam izpilddirektoram.

Šure "Aldara" vadības grožus pārņēma no Henrija Fogeļa, kurš alus darītavu vadīja no 2004.gada rudens līdz 2006.gada pavasarim. Fogelis savukārt sāka vadīt kompāniju pēc tam, kad no tās vadības atkāpās ilggadējais "Aldara" boss un "seja" Vitālijs Gavrilovs.

"Aldaris" ir viens no lielākajiem alus ražotājiem Latvijā. Uzņēmums dibināts 1865.gadā un ir "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Aldara" produktu portfelī ir aptuveni 40 dažādu dzērienu, kas pārstāv sešas grupas – alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, sidru, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus. 2011.gadā "Aldara" alus pārdošanas apjomi palielinājās par 2%, bet sidra – par 12%, salīdzinot ar 2010.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!