Foto: LETA

Starptautiskās enerģētikas uzņēmumu grupas "Itera" Latvijas uzņēmums "Itera Latvija" 2011.gadā strādāja ar 111,626 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 52,2% vairāk nekā 2010.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 60,9% un sasniedza 8,218 miljonus latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadība norāda, ka 2011.gadā lielāko daļu no "Itera Latvija" apgrozījuma – 97,54 miljonus latu – veidoja gāzes piegāde Latvijas dabasgāzes kompānijai "Latvijas gāze", savukārt 14,242 miljonus latu veidoja gāzes piegāde Igaunijas kompānijai "Eesti Gaas".

Tāpat uzņēmuma vadības ziņojumā teikts – lai norēķinātos par dabasgāzes piegādēm, "Itera Latvija" pērn piesaistīja kredītresursus no Latvijas bankām.

Saskaņā ar kompānijas vadības vēstīto, lai dažādotu darbības pamatvirzienus, "Itera Latvija" turpina sagatavošanas darbus, lai realizētu vairākus investīciju projektus enerģētikas jomā, galvenokārt termināļa izveidošanai, kas nodrošinātu pazeminātu dabasgāzes un regazifikācijas pieņemšanu, kā arī atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu.

"Lursoft" informācija liecina, ka 2010.gadā "Itera Latvija" strādāja ar 73,352 miljonu latu apgrozījumu un guva 5,107 miljonu latu peļņu.

"Itera Latvija" ir viena no lielākajām "Latvijas gāzes" akcionārēm un otra lielākā gāzes piegādātāja Latvijai ‒ lielāko daļu gāzes Latvijai nodrošina Krievijas koncerns "Gazprom". "Itera Latvija" īpašnieki ir Kiprā reģistrētā "Davonte Holding Limited" (66%) un Dānijas "Inter Energia Holding ApS" (34%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!