Foto: stock.xchng
Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta pirmdien apstiprināja izlīgumu strīdā par tranzītbiznesa kompānijas "LSF Holdings" lielākā līdzīpašnieka - uzņēmēja Oļega Stepanova AS "Topmar Holdings", kurai pieder 50% "LSF Holdinga" daļu, - izslēgšanu no dalībnieku skaita.

Ar prasību tiesā savulaik vērsās "LSF Holdings" un Rīgas apgabaltiesa kompānijas prasību apmierināja, nolemjot izslēgt "Topmar Holdings" no prasītāja dalībnieku reģistra. Spriedums tika apstrīdēts AT.

AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece informēja, ka izlīgumā, ko pirmdien apstiprinājusi AT, bijuši divi punkti, proti, "LSF Holdings" un "Topmar Holdings" vienojušās, ka tām nav savstarpēju mantisku pretenziju par ierosināto strīdu un tiesas procesa laikā piemērotajiem prasības nodrošināšanas līdzekļiem, kā arī tās vienojušās, ka katra puse pati sedz savus ar civillietas vešanu saistītos un tiesas izdevumus.

Saistībā ar noslēgto izlīgumu pirmdien AT izbeigusi tiesvedību civillietā par "Topmar Holdings" izslēgšanu no "LSF Holdings" dalībniekiem, papildināja Zvejniece.

Jau ziņots, ka 2008.gada 17.oktobrī Rīgas apgabaltiesa nolēma izslēgt Stepanova "Topmar Holdingu" no "LSF Holdinga" dalībnieku reģistra.

"Topmar Holdingam" tika uzdots nodot "LSF Holdingam" vienu miljonu jeb visas uzņēmumam piederošās "LSF Holdinga" kapitāla daļas, kuru nominālvērtība ir aptuveni viens miljons latu.

"Topmar Holdingam" pieder 50% "LSF Holdinga", bet Ventspils mēra Aivara Lemberga bērniem Līgai un Anrijam - otri 50%.

Apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu AT iesniedza "Topmar Holdings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!