Foto: LETA

Zvērinātu tiesu izpildītājs aprīlī rīkos izsoli, kurā ar sākumcenu 3,7 miljoni latu, tiks izsolīta parādniecei SIA "Ominasis Latvia" piederošā Ķemeru sanatorija, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Izsolē nonāks 13 779 kvadrātmetru zemesgabals un viesnīca Tukuma ielā 42, Jūrmalā, kas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis un tā novērtējums piespiedu pārdošanai ir 3,5 miljoni latu. Tāpat izsolīts tiek arī 15 275 kvadrātmetru liels zemesgabals, uz kura atrodas poliklīnika, administratīvā ēka, dziedniecības iestāde, katlu māja, garāža un divas ventilatoru, sūkņu mājas Emīla Dārziņa ielā 15. Tā novērtējums piespiedu pārdošanai ir 240 000 lati.

Izolē tiks piedāvātas arī citas Ķemeru viesnīcai piederošas lietas, piemēram, restaurētas lustras, mēbeles, klavieres. To kopējā sākumcena noteikta 14 350 lati.

Līdz ar to, izsoles sākumcena noteikta 3 754 350 lati un šī cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoli zvērināts tiesu izpildītājs Uldis Zeps rīkos 9.aprīlī Rīgā.

Jau ziņots, ka, lai gan valdība neatsaucās Saeimas deputātu aicinājumam glābt Ķemeru sanatorijas ēku, iegādājoties to valsts īpašumā, parlamenta Pieprasījumu komisija "nemet plinti krūmos" un grasās veidot speciālu darba grupu, lai nepieļautu vēsturiskās ēkas iznīkšanu. 

Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (RP) iepriekš komisijas sēdē pauda, ka Ķemeru viesnīca atrodas kritiskā stāvoklī, un pavasarī notiks izsole par tās iegādi, tomēr vēl ir daudz neskaidru, valstiski risināmu jautājumu.

Jau ziņots, ka Saeimas Pieprasījumu komisija decembra beigās aicināja valdību piedalīties Ķemeru sanatorijas izsolē, lai neļautu šai celtnei aiziet postā, kas varētu draudēt, vēl ilgāk celtni atstājot maksātnespējīga privātīpašnieka rokās. Pašlaik ir sākts sanatorijas izsoles process un juridiskie risinājumi neparedz, ka valsts īpašumu no sanatorijas privatizētāja "Ominasis Latvia" var atsavināt. Aplēsts, ka Ķemeru sanatorijas kompleksa iespējamā sākumcena izsolē varētu būt apmēram pieci miljoni latu atbilstoši sanatorijas ieķīlāto īpašumu vērtībai.

Sanatorijas rekonstrukcija un ar to saistītais privatizācijas process ilgst jau vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar SIA "Ominasis Latvija", bet jau pērn augustā no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!