Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesas zvērināta tiesu izpildītāja Helga Rūtena pirmajā izsolē 16.aprīlī mēģinās pārdot bijušajam "Skonto" uzņēmumu grupas īpašniekam Guntim Indriksonam piederošo kustamo mantu - 17 993 SIA "Radio Skonto" kapitāldaļas, liecina "Latvijas Vēstnesī" publicēts paziņojums.

Raidstacijas "Radio Skonto" valdes priekšsēdētājs un daļu turētājs raidstacijas 75% īpašniekā "RS Media" Ivars Embrekts vēl nav izlēmis, kā rīkosies saistībā ar otra īpašnieka Indriksona 25% raidstacijas kapitāla daļu izsoli.

"Tā man ir pirmā dzirdēšana par izsoli," teica Embrekts, vaicāts par iespējamo rīcību. Viņš sacīja, ka iepazīšoties ar paziņojumu par 17 993 SIA "Radio Skonto" kapitāla daļu izsoli un tad spriedīšot, ko darīt.

Kā izriet no "Latvijas Vēstnesī" publicēta paziņojuma, vienas kapitāldaļas vērtība ir viens lats. Kopējais kapitāldaļu novērtējums - 17 993 lati, teikts paziņojumā. Kapitāla daļas tiks pārdotas izsolē kā viens izsoles priekšmets. Izsole notiks 16.aprīlī plkst.14.00 Rūtenas prakses vietā Rīgā, Brīvības ielā 85, 3.stāvā.

Embrektam pieder 40% "RS Media" kapitāla daļu, kurai savukārt pieder 74,94% "Radio Skonto". Pārējie "RS Media" īpašnieki ir privātpersonas Baiba Ābele (40%) un Edijs Akolovs (20%).

Raidstacija 2011.gadu noslēdza ar 235 latu peļņu un 740 191 lata apgrozījumu. 2010.gadā "Radio Skonto" peļņa bija 42 399 lati un apgrozījums - 737 302 lati.

Kā ziņots, "Latvijas miljonāru Top 100" veidotāji Indriksonu ierindojuši "savādo" miljonāru sarakstā. "Baltic Screen" apgalvo, ka uz kādreizējā "Skonto" grupas bosa vārda joprojām reģistrētas pārdesmit kompāniju kapitāldaļas, taču pēdējos gados viņa vārds bieži ticis minēts saistībā gan ar īpašumu izsolēm, gan ar dažāda apmēra - pat pazemojoši maza - summu piedziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!