Foto: DELFI
Rīga, 12.febr., NOZARE.LV. Nodibināta pilnsabiedrība "RBSSKALS Serviss un Lafivents", kuru izveidojuši īpašumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "RBSSKALS Serviss" un gaisa kondicionēšanas iekārtu uzstādīšanas uzņēmums SIA "Lafivents", liecina "Firmas.lv" informācija.

Pilnsabiedrība izveidota, lai kvalitatīvi sniegtu apsaimniekošanas pakalpojumus jaunajā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkā, Talejas ielā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "RBSSKALS Serviss" Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Vāverniece.

Jaunajā VID administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 strādās vairāk nekā 2500 darbinieku no visām patlaban 14 dažādās adresēs Rīgā esošām VID struktūrvienībām, kā arī atradīsies plašs un ērts klientu apkalpošanas centrs.

Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA "Biroju centrs Ezerparks", projekta autors - arhitektu birojs "Sarma & Norde Arhitekti", būvuzraudzību veic SIA "Būves un būvsistēmas", būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA "Re&Re", bet projekta finansētājs - banka "Nordea".

Pagājušā gada septembra beigās "Biroju centrs Ezerparks" izsludināja konkursu par jaunā administratīvā kompleksa apsaimniekošanu.

Administratīvo ēku kompleksa apsaimniekošanā ietilps inženiersistēmu apkalpošana, telpu un pieguļošās teritorijas uzkopšana un uzturēšana. Biroju ēkas kompleksa platība ir aptuveni 43 000 kvadrātmetru, bet teritorijas platība aptuveni 33 000 kvadrātmetru.

Ar konkursa uzvarētāju plānots slēgt līgumu uz pieciem gadiem. Kā informēja SIA "Biroju centrs Ezerparks" sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Krivade, ēkas garantijas periods ir pieci gadi, tādēļ arī uz šo termiņu ir paredzēts slēgt apsaimniekošanas līgumu.

Konkursa uzvarētājam jāveic savas vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšana konkrētajā objektā uz visu līguma darbības laiku ar atbildības limitu ne mazāk kā 2,1 miljons latu (trīs miljoni eiro).

"RBSSKALS Serviss" ir viens no "RBSSKALS" grupas uzņēmumiem. "RBSSKALS" dibināts 1992.gadā kā neliels celtniecības uzņēmums, tagad "RBSSKALS" uzņēmumu grupa nodrošina pilnu būvniecības projektu attīstīšanas, realizēšanas un apsaimniekošanas ciklu. Nekustamā īpašuma pārvaldīšana un apsaimniekošana kā atsevišķa darbības joma attīstīta kopš 1997.gada.

2007.gadā tika izveidots AS "RBSSKALS" meitas uzņēmums SIA "RBSSKALS Serviss", kas sniedzis dažādus īpašumu apsaimniekošanas pakalpojumus vairāk nekā 1500 īpašumos visā Latvijā, kuru vidū ir komercobjekti un daudzdzīvokļu mājas. Lielākie klienti komercobjektu grupā - "Spice" un "Spice Home", "Galleria Riga", banka "Citadele", "Latvenergo", VAS "Valsts nekustamie īpašumi", Rīgas Stradiņa universitāte, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, "Cemex" un citi.

"RBSSKALS Serviss" 2012.gadā strādāja ar 2,95 miljonu eiro apgrozījumu un guva 39 412 eiro peļņu.

"Lafivents" 2012.gadā strādāja ar četru miljonu eiro apgrozījumu un guva 4292 eiro peļņu.

"Lafivents" īpašnieki ir Arturs Lešinskis (40%), Juris Jurševskis (25%), Jānis Jugbārdis (25%) un Kārlis Dzelzītis (10%). Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 20 000 latu (28 457 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!