Kafejnīca "Bez-e" netiek slēgta Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) konstatēto pārkāpumu dēļ, bet gan tādēļ, ka Rita Riteniece, kura saimnieko kafejnīcā, esot sapratusi – šāds bizness viņai ir par grūtu, vietnē "Youtube" ievietotā video stāsta Riteniece.

Viņa skaidro, ka jau divus mēnešus pirms PVD apciemojuma klientiem bija paziņojusi par "Bez-e" slēgšanu. "Es vienkārši gribēju cept savas kūkas, es pamēģināju, kā tas ir. Es sapratu, ka man tas ir par grūtu. Un es to vienkārši vairs nevaru darīt. Es to turpināšu mazākos apjomos. Es zinu, ka man tās prasības būs tādas pašas no PVD. Es to visu varēšu mierīgāk realizēt, jo man nebūs blakus jāvada arī tā kafejnīca un es varēšu pilnvērtīgi tam visam pievērsties," video stāsta konditore.

Video Kauguros esošās kafejnīcas īpašniece skaidro, ka nevēršas pret PVD, kā arī atzīst savas kļūdas: "Es zinu, ka, jā, man virtuvē bija neliela nekārtība. Tas viss radās tikai tāpēc, ka man uz pusstundiņu bija jāizskrien un es nepaguvu visu satīrīt pēc tam, pēc ikdienišķā cepiena."

Jau ziņots, ka PVD par virkni higiēnas prasību neievērošanu ierosinājis administratīvo lietvedību pret Kauguros esošo kafejnīcu-konditoreju "Bez-e".

"Taču, ņemot vērā to, ka uzņēmēja atzina nepilnības un bija gatava tās operatīvi novērst, pieņēmām lēmumu neapturēt uzņēmuma darbību. Ļoti žēl, ka jaunajai uzņēmējai ar savu konkrētu vīziju par to, kādā veidā tā vēlas darboties, pietrūcis drosmes, pacietības un vēlmes uzlabot elementāras lietas un turpināt darbu," aģentūrai LETA paudusi PVD pārstāve Ina Šubina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!