Foto: F64

"Latvijas gāze" (LG) vajadzības gadījumā būtu atvērta sarunām arī par Solvitas Āboltiņas pievienošanos uzņēmumam, intervijā LNT sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.

Jau ziņots, ka bijušo "Vienotība" līderi, līdzšinējo Saeimas frakcijas vadītāju Āboltiņu partijas valde nolēma izslēgt no šī politiskā spēka par komentāriem un rīcību laikā, kad partija sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

"Mēs zinām, ka viņa grasās iet atpakaļ diplomātiskajā dienestā. Kas attiecās uz Solvitu Āboltiņu, ja viņa gribēs pievērsties biznesam, vienmēr esam atvērti sarunām. Bet katrā gadījumā pašreiz tādu plānu mums nav," atbildot uz jautājumu, vai varētu būtu sagaidāma politiķes pievienošanās uznēmumam, sacīja Kalvītis.

Skaidrojot uzņēmuma politiku, darbā pieņemot augsta ranga valsts ierēdņus, Kalvītis sacīja: "Man bija tas gods 12 gadus būt politikā un pārzināt visus vadošos valsts ierēdņus, zināt viņu darba spējas, spējas pildīt pienākumus. Ja valsts atsakās no loti labiem speciālistiem kaut kādu sev nesaprotamu iemeslu dēļ, tad "Latvijas gāze" pēc vajadzības šos cilvēkus ir sev piesaistījusi."

"Tie cilvēki, kas pie manis strādā, esmu viņiem ļoti pateicīgs. Šie darbinieki ir uzrādījuši labākos rezultātus. "Latvijas gāzei" spēcīgu kadru esamība ir ļoti svarīga, valstij varbūt tas nav svarīgi, jo tur ir kaut kādas politiskās spēles, kāpēc kādu atbrīvo," sacīja Kalvītis.

Ziņots, ka bijušajai Iekšlietu ministrijas valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei ir ļoti labas iespējas kļūst par AS "Latvijas gāze" jaundibināmā meitasuzņēmuma, sadales sistēmas operatora AS "Gaso" valdes priekšsēdētāju.

"Latvijas gāze" pērn strādāja ar 392,266 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% mazāk nekā 2015. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 22,9% - līdz 37,506 miljoniem eiro.

"Latvijas gāzes" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!