Foto: F64

Ekspremjers Aigars Kalvītis, kurš iecelts par dabasgāzes apgādes kompānijas "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētāju, joprojām nav noslēdzis darba līgumu ar uzņēmumu.

Kalvītis aģentūrai BNS sacīja, ka patlaban viņa jaunā pozīcija tiek iegrāmatota Komercreģistrā un notiek darbs pie līguma detaļu saskaņošanas.

Vienlaikus viņš gan norādīja, ka nevar sniegt nekādu sīkāku informāciju par plānotajiem līguma nosacījumiem.

Kalvītis 16.augustā sāka darbu "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētāja amatā.

"Latvijas Gāzes" padome Kalvīti amatā apstiprināja 14.augustā, atzīstot viņu par labāko kandidātu starp 30 pretendentiem.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis pēc Kalvīša apstiprināšanas amatā žurnālistiem teica, ka jaunā "Latvijas Gāzes" valdes priekšsēdētāja galvenie uzdevumi būs palielināt gāzes piegādes, pazemināt gāzes cenas un panākt to, lai, ieviešot trešo enerģētikas paketi, kompānija saglabātu savas pozīcijas.

Savukārt Kalvītis atzina, ka jaunais amats būs liels izaicinājums. "Tas ir liels izaicinājums pieņemt šādu darbu. Ņemot vērā, ka visā Eiropā notiek gāzes tirgus tirgus liberalizācija, tas ir arī ļoti atbildīgs postenis ar lieliem darbiem nākotnē. Tā kā tas likās man ļoti interesanti - enerģētika man vienmēr ir bijusi personīgi ļoti tuva un tādēļ es arī pieņēmu šo izaicinājumu," teica Kalvītis.

Tāpat vēstīts, ka "Latvijas Gāzes" pārstāvji maija beigās paziņoja par ilggadēja uzņēmuma vadītāja Adriana Dāvja aiziešanu no kompānijas vadības neilgi pirms beidzas viņa darba līgums ar uzņēmumu. Dāvim darba līgums ar "Latvijas Gāzi" beidzās sestdien, 15.augustā.

"Latvijas Gāze" nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "E.ON Ruhrgas International" (47,2%), Krievijas "Gazprom" (34%) un "Itera Latvija" (16%). Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" biržas otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!