Foto: DELFI

Ekspremjers Aigars Kalvītis pagaidām nezina, kādu atalgojumu saņems Latvijas dabasgāzes apgādes kompānijas "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētāja amatā, to viņš pirmdien atzina Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā".

Viņš atzina, ka uz amatu pieteicies, nezinot atalgojuma apmēru un arī tagad to nezina, jo vēl nav parakstījis darba līgumu.

Vienlaikus Kalvītis pauda viedokli, ka saņems cienīgu algu, jo "parasti jau labu darbu labi atalgo".

Darba līgums tikšot parakstīts tuvākajās dienās, sacīja Kalvītis, atbildot uz jautājumu, vai šādā situācijā nav saskatāmas nelegālas nodarbinātības pazīmes un vai šeit nevajadzētu iesaistīties Valsts darba inspekcijai. 

Tāpat Kalvītis teica, ka nezina, cik liela bijusi konkurence konkursā uz "Latvijas Gāzes" vadītāja amatu, jo uzņēmuma padomes nostāja šajā jautājumā esot bijusi ļoti stingra - nav atklāta informācija par to, cik un kādi pretendenti bijuši uz šo amatu.

Kalvītis konkursā nolēmis pieteikties pats, un viņu neviens uz to neesot aicinājis. „Pēc pieteikšanās tikos ar uzņēmuma padomes locekļiem," gan atzina Kalvītis.

Komentējot attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Kalvītis norādīja, ka Putins viņam raksturots kā norunu cilvēks. Viņš sacīja, ka ar Putinu esot izdevies izveidot uzticamības attiecības, tā komentējot situāciju, kad Krievijas prezidents, pamanot kādā pasākumā Kalvīti, steidzies viņam klāt.  Kopumā viņi ar Putinu esot tikušies kādas četras reizes.

Jau vēstīts, ka svētdien darbu sāka AS "Latvijas Gāze" jaunā valde, tostarp par valdes priekšsēdētāju "Latvijas Gāzes" padome iepriekš iecēla Kalvīti.

Kompānijas padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis iepriekš norādīja, ka Kalvītis atzīts par labāko no kopumā 30 kandidātiem.

"Latvijas Gāzes" vadītāja amata kandidātus iepriekš iztaujāja uzņēmuma padomes izveidotā triju cilvēku darba grupa ar pārstāvjiem no galvenajiem uzņēmuma akcionāriem.

"Latvijas Gāzes" pārstāvji maija beigās paziņoja par ilggadēja uzņēmuma vadītāja Adriana Dāvja aiziešanu no kompānijas vadības neilgi pirms beidzas viņa darba līgums ar uzņēmumu. Kopā ar Dāvi "Latvijas Gāzes" vadību pameta arī divi citi valdes locekļi - Aleksandrs Mihejevs un Anda Ulpe. Dāvim darba līgums ar "Latvijas Gāzi" beidzas 15.augustā.

"Latvijas Gāze" nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "E.ON Ruhrgas International" (47,2%), Krievijas "Gazprom" (34%) un "Itera Latvija" (16%). Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" biržas otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!