Foto: LETA

Kārtējā kreditoru sapulcē ir apstiprināta Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošana, portālu "Delfi" informē maksātnespējīgās SIA "Ominasis Latvia" administrators Ainars Kreics.

Saskaņā ar kreditoru sapulcē lemto, Ķemeru sanatorijas nekustamais īpašums tiks pārdots maksātnespējīgā uzņēmuma nodrošinātajam kreditoram SIA "Arhiidea". Pārdošanas cena noteikta atbilstoši pēdējās nenotikušās izsoles sākumcenai 2,9 miljoniem eiro.

"Arhiidea" dibināta 2003.gadā un tās pamatkapitāls ir 10 100 lati. Uzņēmum īpašnieki ir Ēriks Grūbe un Mārtiņš Hermansons, kuriem pieder attiecīgi 54% un 36% uzņēmuma kapitāldaļu, liecina "Lursoft" dati.

Nodrošinātais kreditors SIA "Arhiidea" ir informējis administratoru par to, ka tālākajā sanatorijas rekonstrukcijas projektā sadarbosies ar SIA "Park Hotel Ķemeri".

SIA "Park Hotel Ķemeri" pārstāvis Andrejs Danengiršs administratoram ir apstiprinājis, ka rekonstrukcijā plānots saglabāt sanatorijas profilu, savukārt pēc rekonstrukcijas pabeigšanas uzsākt sanatorijas darbību sadarbībā ar pazīstamo franču kompāniju "Vichy". Par pircēja nākotnes plāniem tikusi informēta arī Jūrmalas domes vadība.

"Delfi" jau ziņoja, ka pērnā gada nogalē Ķemeru sanatorijas izsole atkal izgāzās, jo Krievijas uzņēmējs nesamaksā 3 miljonus eiro.

Izsolē piedalījās viens pretendents, kurš apliecināja gatavību iegādāties sanatorijas mantas kopumu par 3 000 000 eiro. Kopš izsoles tās uzvarētājs šo summu noteiktajā termiņā nav samaksājis. Tādējādi viņš arī pazaudējis līdz izsolei iemaksāto drošības 503 771 eiro apmērā.

"Delfi" jau vēstīja, ka Ķemeru sanatoriju izsolē iegādājusies SIA "Park Hotel Ķemeri", kuras vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, iepriekš vēstīja laikraksts "Diena".

Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 2,9 miljonu eiro apmērā. Gusakova uzņēmums bija vienīgais pretendents.

Gusakovam jau pieder viesnīcu tīkls Krievijā, Vācijā un Šveicē. Viņš ir "Heliopark Group" kompānijas prezidents. Tieši uz šāda viesnīcu tipa bāzes viņš grasās attīstīt arī jauniegūto īpašumu Ķemeros, proti, bija plānots atklāt ārstnieciskā SPA kūrortviesnīcu.

Iepriekš Ķemeru sanatoriju jau vairākkārt neveiksmīgi mēģināts pārdot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!