Foto: LETA
Guntaram Kokorevičam un ekspremjera Andra Šķēles ģimenei piederošais uzņēmums "Bioinvest" iegādājies vienu no Latvijas atkritumu apsaimniekošanas tirgus līderiem SIA "L&T", informēja sabiedrisko attiecību konsultants Toms Briedis.

Līdz šim "L&T" piederēja Somijas sadzīves un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas un profesionālās tīrīšanas uzņēmumam "Lassila&Tikanoja".

Saskaņā ar noslēgto darījuma līgumu, atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "L&T" pirkšanas un pārdošanas darījumu starp "Bioinvest" un "Lassila&Tikanoja" plānots noslēgt viena mēneša laikā.

2012.gadā "L&T" strādāja ar 11,6 miljonu latu (16,5 miljonu eiro) apgrozījumu un guva 820 tūkstošu latu (1,16 miljonu eiro) peļņu.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem, vienīgais "Bioinvest" īpašnieks ir SIA "Vides investīcijas". 90% šī uzņēmuma pieder Guntaram Kokorevičam, bet 10% - SIA "Inpo 3", kas ir viens no ekspremjera Andra Šķēles dzīvesbiedrei Kristianai Lībanei-Šķēlei, viņa meitām Madari Šķēlei un Anetei Šķēlei-Pētersonei, kā arī Edgaram Šķenderim un Ivetai Smilgai-Krongornei piederošajiem uzņēmumiem.°

"Delfi" jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā kļuva zināms, ka "Bioinvest" pārdevis sev piederošo uzņēmumu "Vides pakalpojumu grupa". To iegādājās atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Zaļā josta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!