Konditorejas izstrādājumu ražotājs "Adugs" pagājušajā gadā ir sācis produkcijas eksportu uz Grieķiju un Spāniju, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jāzeps Zukuls.

Viņš norādīja, ka uzņēmums nepārtraukti strādā pie jaunu tirgu meklējumiem. "Sākām strādāt ar Grieķiju, Spāniju," sacīja Zukuls, piebilstot, ka pagaidām uz divām minētajām valstīm uzņēmums eksportē nelielus produkcijas apmērus - apmēram vienu autokravu mēnesī.

Vienlaikus viņš atzina, ka pagaidām ir grūti pateikt, vai uzņēmuma produkcijas pārdošanas apmēri Grieķijā un Spānijā ar laiku varētu pieaugt.

Arī šogad uzņēmums turpina strādāt pie jaunu tirgu meklējumiem, norādīja Zukuls. "Mēs meklējam jaunus tirgus - pašlaik norit pārrunas ar Somiju," teica "Adugs" valdes priekšsēdētājs.

Viņš arī atzina, ka jaunus tirgus ir grūti atrast un uzņēmums produkcijas realizācijas iespējas galvenokārt saskata Baltijas tirgū, kur šobrīd tiek realizēta lielākā daļa produkcijas.

Jau vēstīts, ka "Adugs" 2013.gadā strādāja ar 16,874 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,511 miljonu eiro peļņu.

Kompānijas "Adugs" vienīgā īpašniece ir Kiprā reģistrēta kompānija "Silobrands Limited", liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!