Foto: LETA

Satiksmes ministrija izsludinājusi konkursu uz AS "Latvijas dzelzceļš" vakanto padomes locekļa amatu, liecina paziņojums ministrijas mājaslapā.

No pretendentiem prasītas angļu un krievu valodas prasmes, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā, izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību un to regulējošajiem normatīviem aktiem, finanšu vadības un iekšējā audita jautājumiem, kā arī izpratne par dzelzceļa infrastruktūras pārvaldīšanu, tranzītu un loģistiku.

Tāpat tiek sagaidīta vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā (vēlams biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā) vai vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā institūcijā, kas atbildīga par politikas veidošanu, vai vismaz 10 gadu starptautiski atzīta pētniecības vai konsultāciju pieredze ar uzņēmuma darbību saistītā jomā vadošā akadēmiskā personāla amatā (asociētais profesors, profesors, vadošais pētnieks).

Vienlaikus prasīta stratēģiskās plānošanas prasme, spēja veidot pozitīvas attiecības, vadīt un strādāt komandā, lai sekmētu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, spēja pārraudzīt kapitālsabiedrības darbību, formulēt viedokli, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, kā arī nevainojama reputācija.

Konkursā var pieteikties līdz 24. oktobrim.

Kā ziņots, "Latvijas dzelzceļa" padome strādā divu cilvēku sastāvā, kops to atstāja Ansis Zeltiņš, kurš ieņem Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatu. Uzņēmuma padomē strādā Aigars Laizāns un Rodžers Jānis Grigulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!