Foto: LETA

Konkurences padome (KP) atļauj holdingkompānijai SIA "Glesum Investments" iegādāties 100% SIA "Arēna Rīga" kapitāldaļu, liecina KP informācija.

Atļaujošs lēmums pieņemts, jo apvienošanās rezultātā būtiski nesamazināsies konkurence, kā arī neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis jebkurā konkrētajā tirgū.

Lēmumā KP norāda, ka apvienošanās dalībnieku darbības jomas nepārklājas, un viena apvienošanās dalībnieka sniegtie pakalpojumi nav aizvietojami ar otra tirgus dalībnieka pakalpojumiem. Apvienošanās rezultātā "Arēnas Rīga" īpašnieks tiek aizstāts ar citu tirgus dalībnieku, nemainoties tirgus struktūrai.

Vienam no "Glesum Investments" īpašniekiem pieder 9,76% AS "Dinamo Rīga" akciju, un viņš ir arī "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs. "Arēna Rīga" iznomā hokejam piemērotas telpas un "Dinamo Rīga" ir hokeja klubs, kura darbībai šādas telpas ir nepieciešamas. Izvērtējot šīs saistības ietekmi uz konkurenci, KP secināja, ka apvienošanās būtiski neietekmēs pārējo pasākumu rīkotāju iespējas rīkot mūzikas, kultūras, sporta vai citus liela apjoma pasākumus, ņemot vērā, ka "Arēna Rīga" saglabājas saimnieciska interese nodrošināt pēc iespējas lielāku telpu noslodzi, iegūstot iespējami lielākus ienākumus.

Pēc apvienošanās "Glesum Investments" iegūs izšķirošu ietekmi arī SIA "Arena Catering", kas sniedz publiskās ēdināšanas pakalpojumus "Arēna Rīga" telpās pasākumu laikā, kā arī piedāvā ēdināšanas pakalpojumus izbraukuma banketiem, un SIA "Arena Cogeneration", kuras plānotais darbības veids ir elektroenerģijas ražošana, bet darbība nav uzsākta.

Kā ziņots, noslēgts pirkuma līgums starp AS "Rietumu banka" grupas kompāniju "AR Entertainment Limited" un hokeja kluba Rīgas "Dinamo" prezidentam Jurim Savickim un kluba galvenā naudas devēja - gāzes kompānijas "Itera" vadītāja Igora Makarova dēlam Igoram Makarovam piederošo uzņēmumu "Glesum Investments" par 100% sporta un izklaides kompleksa SIA "Arēna Rīga" daļu pārdošanu. Darījuma summu puses neatklāj.

Savickis atzina, ka darījumā investējis gan paša naudu, gan aizņēmies "SEB bankā".

"Rīgas "Dinamo" klubs beidzot ir ieguvis savu bāzi. Savā un visu Latvijas hokeja un sporta draugu vārdā gribu pateikt lielu paldies Igoram Makarovam, kurš visus šos gadus ir nodrošinājis Rīgas "Dinamo" pamatfinansējumu un atbalsta arī šo projektu. "Arēna Rīga" attīstība būs liels stimuls Latvijas hokeja un sporta attīstībai kopumā. Vienlaikus tas ir biznesa projekts ar labu perspektīvu visos aspektos. Ir jānotiek sinerģijai. Te arī turpmāk būs vieta gan sporta, gan mūzikas, gan citiem kultūras un izklaides pasākumiem. "Arēna Rīga" tiks intensīvi attīstīta"," iepriekš izteicās SIA "Glesum Investments" valdes priekšsēdētājs Savickis.

"Arēna Rīga" tika uzbūvēta 2006.gadā pasaules hokeja čempionāta vajadzībām un pašlaik ir arī pastāvīga KHL spēļu norises vieta. Vienlaikus "Arēnā Rīga" notiek citi sporta, kultūras, mūzikas un izklaides pasākumi. Halles koncerta ietilpība ir 14 500 skatītāji, hokeja spēli var noskatīties 10 300, bet basketbola spēlei līdzi var sekot 11 200 skatītāji. Ēkas kopējā platība ir 22 570 kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!