Foto: AFI

Pret bijušo „airBaltic” vadītāju Bertoldu Fliku kā kompānijas vadītāju varētu tikt vērsta prasība uzņēmuma 2010. un 2011. gada zaudējumu apmērā, kas varētu būt aptuveni 100 miljoni latu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, piektdien ziņo laikraksts „Dienas bizness”.

Cita versija esot tāda, ka prasībai jābūt vismaz tik lielai, lai pārsniegtu Flika uzņēmuma „Baltijas aviācijas sistēmas” (BAS) aizdevuma apjomu „airBaltic”. Šī summa precīzi neesot zināma, bet, pēc laikraksta aplēsēm, varētu būt aptuveni 50 niljoni latu. Tad prasība pret Fliku kalpotu kā atskaite potenciālajam „airBaltic” pircējam, ka valsts prasības apjoms un „airBaltic” parāds BAS savstarpēji dzēšas, tātad ar laiku varētu tikt norakstīti, raksta „Dienas bizness”.

 

Bez tam laikraksta avoti minējuši, ka ievilkt Fliku ilgstošā tiesvedībā valstij varētu būt izdevīgi arī no tāda viedokļa, ka pats Fliks gatavojot prasību pret Latvijas valsti.

 

Laikraksta rīcībā ir arī informācija, ka „airBaltic” valdes atbildība tikusi apdrošināta, tāpēc prasības summa varētu būt apdrošināšanas polises apmērā, ko savukārt varētu likt „airBaltic” bilancē kā aktīvu. Līdz ar to arī bez reāli iegūtas naudas no Flika prasība kā bilances aktīvs ļautu novērst jau ilgstošās problēmas ar „airBaltic” negatīvo paškapitālu. 

 

„Delfi” jau ziņoja, ka trešdien "airBaltic" akcionāru sapulcē pieņemts lēmums par prasības celšanu pret uzņēmuma bijušo valdes locekli Bertoltu Fliku par kompānijai nodarītajiem zaudējumiem. Akcionāru sapulces lomu pašlaik "airBaltic" pilda Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, kurš portālam "Delfi" teica, ka pagaidām nav skaidrs, kurā tiesā tiks celta prasība, un vēl tiek precizēts, par kādu summu tā tiks celta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!