Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienests (VID) atzinis, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP) pilnībā piederošais uzņēmums SIA ”Sensum Solutions” jau gandrīz divus mēnešus kavējis likumos noteikto gada pārskata iesniegšanas termiņu, ceturtdien vēsta laikraksts ”Neatkarīgā”.

Atbilstīgi publiski pieejamajiem Uzņēmumu reģistra datiem vietnē Firmas.lv, viens no Sprūdžam piederošajiem uzņēmumiem nav iesniedzis noteiktajos termiņos finansiālās darbības gada pārskatu.

VID atzinis, ka SIA ”Sensum Solutions” gada pārskata periods ir no 1. maija līdz 30. aprīlim. Laikraksts secina, ka gada pārskata par 2011. gadu iesniegšanas termiņš ir 2012. gada 30. augusts. Likums Par nodokļiem un nodevām liedz VID izpaust informāciju par konkrētu nodokļu maksātāju, taču, saņemot juridisko personu gada pārskatus, VID tos nosūta Uzņēmumu reģistram ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā, un Uzņēmumu reģistrs nodrošina to publisku pieejamību, laikrakstam paudusi VID Sabiedrisko attiecību daļa.

Atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam par gada pārskata neiesniegšanu normatīvajos aktos noteiktajos termiņos juridiskajai personai uzliek naudas sodu no simt piecdesmit līdz piecsimt latiem. Izskatot administratīvā pārkāpuma lietu un lemjot par soda naudas piemērošanu, tiek izvērtēti un ņemti vērā apstākļi, kas lieguši uzņēmumam iesniegt gada pārskatu normatīvajos aktos noteiktajos termiņos.

Ministrija uz laikraksta jautājumiem par uzņēmuma gada pārskatu nav sniegusi atbildes.

Laikraksts arī atgādina, ka Sprūdžs, stājoties ministra amatā, publiski solīja pārdot SIA ”Sensum Solutions”, lai izvairītos no interešu konflikta – proti, šis uzņēmums nodarbojas ar datorprogrammu tirgošanu, bet viena no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra funkcijām ir informācijas tehnoloģiju nozares pārraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!