Foto: DELFI Aculiecinieks

Kasācijas instances tiesa atteikusies pieņemt izskatīšanai Krievijas AS "Moskovskaja konditerskaja fabrika "Krasnij Oktjabrj""("Krasnij Oktjabrj") sūdzību par spriedumu, ar kuru apmierināta prasībā par zīmola "Laima" preču zīmes "Lācītis ķepainītis" aizsardzību, portāls "Delfi" uzzināja kompānijā SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ("Orkla").

Kā skaidro kompānijā, šis kasācijas instances lēmums nozīmē, ka paliek spēkā spriedums par Krievijas preču zīmes "Miška Kosolapij" nelikumīgas izmantošanas aizliegumu, jo tā ir sajaucami līdzīga ar zīmola "Laima" preču zīmi "Lācītis ķepainītis".

Apelācijas instances tiesa, tāpat kā pirmās instances tiesa, apmierināja "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" prasību pret Krievijas uzņēmumu "Krasnij Oktjabrj", SIA "Krievijas saldumi", SIA "Russian Sweet" par preču zīmes reģistrācijas atzīšanu par spēkā neesošu, preču zīmes nelikumīgas izmantošanas aizliegumu un preču ar nelikumīgu marķējumu iznīcināšanu.

Savukārt vairākas "Krasnij Oktjabrj" pretprasības par preču zīmes "Lācītis ķepainītis" reģistrācijas atzīšanu par spēkā neesošu un negodīgas konkurences aizlieguma pārkāpumu tika noraidītas.

"Krasnij Oktjabrj" preču zīme "Miška Kosolapij" Latvijā nav spēkā, līdz ar to Krievijā ražotos "lācīšus" Latvijā pārdot nedrīkst, informē "Orkla".

"Mēs esam gandarīti par šīs tiesvedības izbeigšanu un to, ka ir izdevies aizsargāt zīmola "Laima" tautā iecienīto preču zīmi "Lācītis ķepainītis". Arī turpmāk mēs strādāsim, lai attīstītu iemīļotus un jaunus produktus ar "Laima" tradīcijām un vērtībām, piedāvājot unikālu augstākās kvalitātes sortimentu," atzīst "Orkla" sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

Jau 2013. gadā "Laima" ar tiesas lēmumu panāca, ka preču zīmes "Miška Kosolapij, Konfeti" jeb latviski "Lācītis ķepainītis konfektes" teritoriālais attiecinājums uz Latviju tiek atcelts un konkrētais Krievijas uzņēmums to vairs nevarēs izmantot Latvijas teritorijā.

Šīs tiesvedības laikā uzņēmums "Krasnij Oktjabrj" bija pieteicis reģistrācijai jaunu preču zīmi "Miška Kosolapij", par ko atkārtoti norisinājās tiesvedības process, kurā "Orkla" ar zīmolu "Laima" faktiski jau otro reizi prāvā uzvarēja, jo tiesa atzina preču zīmi "Miška Kosolapij" par spēkā neesošu, informē "Orkla".

"Lācītis ķepainītis" pieejams konfekšu, vafeļu tortes, šokolādes tāfelītes un mini vafeļu tortes veidā. Tradicionāli ietīta papīrā ar mīlīgās Ivana Šiškina gleznas "Rīts priežu mežā" reprodukciju, šī konfekte pircējiem nepārprotami asociējas ar zīmola "Laima" ražoto "Lācīti ķepainīti", lēš "Orkla".

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv šādus produktu zīmolus: "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "The Original Taffel Snacks" un "Pedro". Uzņēmums eksportē preces uz teju 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

"Orkla" ir vadošais plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoreju konceptuālo risinājumu piegādātājs. Ziemeļvalstis un Baltijas reģions ir "Orkla" galvenie tirgi un tie veido aptuveni 80% no apgrozījuma uzņēmuma zīmolu patēriņu preču segmentā.

"Orkla" ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēts uzņēmums, kurš bāzēts Oslo, Norvēģijā. No 2016.gada 31.decembra "Orkla" grupā strādā 18 154 darbinieki. "Orkla" apgrozījums 2016.gadā bija 4,2 miljardi eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!