Foto: DELFI Aculiecinieks

"Laimai" var nākties pārtraukt konfekšu "Lācītis ķepainītis" pārdošanu Lietuvā, jo tiesa apmierinājusi Krievijas saldumu ražotāja "Krasny Oktyabr" prasību par preču zīmes anulēšanu, trešdien vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Cīņa tiesās par šīs kopš Padomju laikiem populārās preču zīmes piederību turpinās jau trīs gadus. Pirmo reizi strīds risināts pēc "Laimas" rosinājuma, bet otru reizi šogad maijā – pēc "Krasny Oktyabr" iniciatīvas.

Līdz šim tiesu lēmumi Latvijā ir bijuši par labu "Laimai", un atzīts, ka "Krasny Oktyabr" preču zīme "Miška kosolapij" Latvijā nav spēkā, tādēļ Krievijā ražotos "lācīšus" Latvijā pārdot nedrīkst. Taču Viļņas apgabaltiesa pirms nedēļas pieņēmusi lēmumu par labu Krievijas saldumu ražotājam un likusi anulēt "Laimas" preču zīmi "Lācītis ķepainītis", kā arī aizliegt Latvijā ražoto konfekšu izplatīšanu Lietuvā. Tiesa arī piedzinusi no "Laimas" nepilnu pusotru tūkstoti eiro.

"Laimas" pārstāve Dana Erciņa-Užāne LNT atzina, ka ir informēta par sākto tiesvedību, bet bijusi pārsteigta, uzzinot, ka tiesas sēde jau notikusi.

"Mums pagaidām pilna sprieduma nav, mēs to neesam saņēmuši un līdz ar to mēs nevaram neko komentēt," teica uzņēmuma pārstāve.

Abas konfektes vizuāli ir līdzīgas - uz to iepakojuma attēlota Ivana Šiškina gleznas "Rīts priežu mežā" reprodukcija. Latvijā "Lācītis ķepainītis", kuru rotā arī Latvijas karoga svītra, ir desmit pārdotāko konfekšu sarakstā. Arī "Krasny Oktyabr" ražotais "Miška kosolapij" Krievijā ir iecienīts kārums.

Saskaņā ar tiesas lēmumu "Laima" līdz jūlijam vēl var lūgt Lietuvas tiesu lietu atkal pārskatīt, pretējā gadījumā lēmums stāsies spēkā, un "Lācītis ķepainītis" var zaudēt Lietuvas tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!