Foto: LETA

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016. gada 1. jūlija līdz 2017. gada 30. jūnijam, samazinājies par apmēram 15% salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu, pastāstīja "Latraps" ģenerāldirektors Edgars Ruža.

Vienlaikus viņš atzina, ka rezultāts vērtējams kā labs, ņemot vērā tirgus apstākļus un graudu ražu.

"Es teiktu, ka mums bija ļoti normāls gads. Protams, mēs to nevaram salīdzināt ar iepriekšējo finanšu gadu, kad bija liela raža un milzīgs graudu apmērs. Mūsu apgrozījums ir krities, arī tirgus bija sarežģītāks, bet esam stabili un ļoti apmierināti ar pagājušā gada rezultātu," sacīja Ruža.

Vienlaikus viņš norādīja, ka šogad "Latraps" ir kāpinājis graudu uzglabāšanas jaudas Talsu novada Virbu pagasta Jaunpagastā. Nedaudz agrāk pabeigts arī projekts Madonā, kur uzbūvēts graudu pirmapstrādes komplekss.

Ruža piebilda, ka "Latraps" turpinās attīstīties un plāno palielināt graudu uzglabāšanas jaudas arī citās Latvijas vietās. "Pašlaik darbi notiek vēl citās vietās. Nākamo gadu plānojam kā vienu no būtiskākajiem investīciju un attīstības jomā. Mēs redzam, ka kopumā ražošana pieaug, ražas ir lielākas un graudus ir jāspēj savākt un saglabāt. Šis gads arī pierāda, ka ir vajadzīgas lielākas jaudas," viņš teica, taču pagaidām atturējās atklāt, kādos objektos tieši jaudas plānots kāpināt.

Jau vēstīts, ka "Latraps" iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015. gada 1. jūlija līdz 2016. gada 30. jūnijam, strādāja ar 228,799 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 40,2% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kooperatīva peļņa saruka par 0,7% - līdz 1,424 miljoniem eiro.

"Latraps" dibināts 2000. gadā Elejā un ir lielākais graudu un rapšu audzētāju kooperatīvs Latvijā. No 12 zemnieku kooperatīva "Latraps" kļuvis par lielāko lauksaimniecības kooperatīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!