Foto: LETA

Latvijas graudkopju kooperatīvā sabiedrība LATRAPS investējusi vienu miljonu eiro Latvijas piena pārstrādes uzņēmumā SIA "Latvijas piens" un kļuvusi par 33% tā kapitāla daļu īpašnieku, informē "Latvijas piena" pārstāve Rita Voronkova.

Līdzšinējiem īpašniekiem piensaimnieku kooperatīvam "Trikāta KS" pieder 48% un piensaimnieku kooperatīvam "Dzēse" 19% uzņēmuma kapitāldaļu.

LATRAPS ģenerāldirektors Edgars Ruža investīcijas pamato ar ticību "Latvijas piena perspektīvai un dzīvotspējai: "Pasaules prakse apliecina, ka visefektīvāk piena pārstrādes nozare strādā tad, ja tā pieder pašiem piena ražotājiem – piena kooperatīviem. Arī LATRAPS savulaik veidojās, pieņemot drosmīgu lēmumu – graudu audzētājiem izveidojot pašu kontrolētu un konkurētspējīgu uzņēmumu."

Viņš informē, ka kompānijā jau ir iegādātas ļoti kvalitatīvas iekārtas, ir uzsākts nopietns darbs jaunu tirgu apgūšanā. "Veicām ieguldījumu, lai vēlreiz apliecinātu vietējā kapitāla, kas pieder Latvijas zemniekiem, spēju izveidot pilna cikla darbību nozarē: no piena ražošanas līdz gatavam produktam patērētājiem," apgalvo Ruža.

Jaunais investors norāda, ka "Latvijas piena" primārie uzdevumi šobrīd ir efektīva uzņēmuma un ražošanas procesu pārvaldība, jaunu produktu izstrāde un ieviešana ražošanā.

Lielākā "Latvijas piena" līdzīpašnieka – "Trikāta KS" – valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs jauno biznesa partneri LATRAPS raksturo kā vietējā kapitāla uzņēmumu "ar ļoti labu reputāciju un vērtīgu, zemniekiem piederoša uzņēmuma, izveidošanas pieredzi. Šīs vietējā kapitāla investīcijas stabilizē uzņēmumu, jo dod jaunas iespējas uzņēmuma attīstībai".

Tāpat mainījusies arī uzņēmuma vadības komanda, kuras priekšgalā būs Anita Skudra.

"Latvijas piena" produktu portfeli veido siers, vājpiena koncentrāts un krējums. Eksports industriālo produktu jomā veido 98%, savukārt patēriņa produktu jomā - 17%. Produkti tiek eksportēti uz Lietuvu, Igauniju, Ukrainu, Vāciju, Slovākiju, Lielbritāniju, Izraēlu.

LARAPS ir lielākā graudkopības un rapša lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība, kura apvieno vairāk nekā 760 zemnieku saimniecības visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!